Bålsrud mener at det slettes ikke er bra med bare tre kvinner i kommunestyret og 14 menn.

– De politiske partiene prøver å rekruttere kvinner, men det er vanskelig å få det til, sier han.

– Vi sliter med å få kvinner til å stå på listene, og da særlig til å være toppkandidater. Selv om vi har gått noen runder på dette, har vi ikke lyktes. Vi har forsøkt å føre opp kvinner på kumulerte plasser, men også da har mennene blitt stemt inn. Generelt sett er dette en utfordring for oss, sier ordføreren.

TILRETTELEGGING

Han tror at en løsning kan være å tilrettelegge bedre for at kvinner skal være med på politiske møter.

– Kan møter på dagtid være en vei å gå?

– Det er jeg usikker på. Møter på dagtid kan være en faktor for å få med flere, men samtidig er det utfordrende for mange som er i det private næringsliv. Slike dagmøter lar seg ofte ikke kombinere med jobben.

– Ville utfallet i enkelte saker blitt annerledes om det var flere kvinner i kommunestyret?

– Ja, det kan tenkes, men ikke i så veldig mange saker. Det er mulig at enkelte saker ville fått en annen vinkling. En annen side ved saken er at vi menn ofte sier ja til være med på ting, mens kvinnene vurderer nøye tidsbruken. Når kvinner sier ja, går de generelt inn for oppgaven med stor grundighet og gjør ved det en meget god jobb. Vi menn har tar kanskje litt lettere på det. Men igjen - dette er helt generelt, sier ordføreren.

KVINNER I OMSORGSYRKER

81 prosent av arbeidstakerne i kommunen er kvinner. Flesteparten av dem jobber i oppvekst/sosial og helse/omsorg. De fleste mennene jobber i drift og eiendom, plan og utvikling.

– Kvinnene jobber på gulvet, mens de blir styrt av menn – er dette et problem, Bålsrud?

– Det er vel litt populistisk sett, men det er et faktum at kvinneandelen er generelt sett høy i kommunal sektor. Det er høy kvinneandel i omsorgsyrkene, og vi trenger flere menn inn i disse sektorene, men jeg har inntrykk av at vi er på rett veg. Når det er sagt, gjør kvinnene en kjempejobb i sine yrker. Men det hadde ikke skadet med mer balanse på mange områder, sier Hurdals ordfører.

LES OGSÅ: Langt ned på statistikken over likestilling

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.