Det er imidlertid ikke snakk om å redusere aktivitetsnivået. Ullensaker kommune vil heller ikke kutte stillinger som følge av innstramningene. De 28 millionene tas utelukkende av vekstbehovet i budsjettet.

LES OGSÅ: Han er den nye rådmannen i Ullensaker

VOKSER MED 1000 i 2018

Rådmann Rune Hallingstad har tatt regnskapet for 2017, og lagt til for prisoppgang og for økte utgifter knyttet til at Ullensaker vil vokse med 1000 personer i 2018. Fra denne summen har han trukket fra 28,1 millioner kroner.

Områdene helse og sosialomsorg, og skole og barnehage må bidra med mest med henholdsvis 11,7 millioner kroner og 12,6 millioner kroner.

– For å holde tritt med prisoppgang og behov for større aktivitet er må vi ha mer penger enn vi har. Derfor legger vi opp til en effektivisering. Den vil først og fremst handle om smarte løsninger, og å få til mer for de pengene vi har, sier rådmann Rune Hallingstad.

Budsjettrammen i Ullensaker er om lag 2,5 milliarder kroner.

SATSER PÅ BARN OG UNGE

Som et ledd i effektiviseringsplanene planlegger Ullensaker kommune flere ting. Blant annet skal det satses kraftig på «tidlig innsats». Det gjelder både unge og eldre.

– Vi ønsker å komme tidligere inn i et oppfølgingsløp. For skolens del er det snakk om en tidlig innsats, både i form av opplæring og i form av grep rundt sosiale utfordringer.

For eldre vil kommunen i enda større grad enn tidligere dreie fokuset fra institusjonsbehandling til hjemmetjenester og omsorgsboliger.

LÅNEGJELDEN STØRRE ENN DRIFTSINNTEKTENE

Når det gjelder investeringer peker rådmannen på at Ullensaker fortsatt har behov for utvikling. Men det må brukes penger med stor forsiktighet, framholder han.

– Store investeringer i helsebygg, skoler, barnehager og idrettsanlegg har bidratt til at lånegjelden har økt mer enn driftsinntektene. Investeringstakten er krevende og vil kreve stram prioritering og mer areal- og kostnadseffektive løsninger, sier Rune Hallingstad.

Investeringer i vann- og avløp er sterkt prioritert. Videre er prioriterer rådmannen investeringer i idrettsanlegg og styrking av botilbudet i helsesektoren. Det er også behov for å øke antall plasser i sykehjemssektoren.

Det er imidlertid ikke planlagt store, nye investeringer i løpet av det neste året. Derimot vil kommunen prioritere å ferdigstille påbegynte prosjekter.

LES OGSÅ: Tidlig innsats skal berge økonomien

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.