• STOLT VINNER. Hanna Braserud Wangen var stolt vinner. Nå gleder hun seg til å reise på turen.

Hun deltok i en konkurranse i regi av Odd Fellow. Deltakerne ble bedt om å lage en multimediepresentasjon om temaet «Den gylne leveregel i vår tid». Skoler fra tolv distrikter i landet deltok, og én elev fra hvert får reise på en 14 dagers tur til New York (FN-hovedkvarteret), Washington og Canada. Hanna Braserud Wangen gleder seg til å reise.

– Jeg tror det blir veldig lærerikt. Opplegget for turen ser bra ut, så jeg tror jeg vil lære mye. Jeg gleder meg, sier hun.

– Vi på Eidsvoll videregående skole synes det er flott at én av våre elever får en slik mulighet. Det vil helt sikkert bli en opplevelse for livet, og elevene som deltar på en slik tur, får lære mye som er verdifullt å ha med seg videre. Hanna Braserud Wangen er en meget god representant for elevene ved skolen, og vi er stolte over å kunne sende én elev fra vår skole på denne turen, sier rektor Ingvild B. Askheim. 

Drømmer om fullt hus i Panorama: De har fått et helt stjernegalleri av Eidsvoll-artister til å stille opp gratis for en god sak

Arrangert Siden 1949

Den internasjonale ordenen Odd Fellow har siden 1949 arrangert studieturer for ungdom i 16-17-årsalderen. Det er United Nation Pilgrimage for Youth (UNP) som er arrangør. De har som hovedmål at ungdommer over hele verden skal kunne møtes for å utveksle ideer og tanker om hvordan man kan være en god samfunnsborger. I tillegg er det et mål at ungdommene skal få lære hvordan arbeidet i FN foregår. Derfor inviterer de hver sommer ungdommer fra Europa, USA og Canada, til New York og FNS hovedkvarter, til Washington og til én uke i Canada.

Formålet med dette programmet er å gi ungdom kunnskap om FN, deres fredsbevarende og humanitære arbeid og gi dem et innblikk i USAS historie.

– Ikke lett å kåre én vinner

På Eidsvoll videregående skole fikk alle elever ved studiespesialisering Vg1 tilbud om å delta i konkurransen i regi av UNP.

– Det var fem finalister, og mange gode presentasjoner. Det var ikke lett å kåre én vinner, men Hanna Braserud Wangen gikk av med seieren, sier Askheim.

Finalen fant sted på skolen i februar, og juryen besto av to medlemmer fra Odd Fellow og to medlemmer fra skolens ledelse. Hanna Braserud Wangen ble presentert som vinner av konkurransen foran sine medelever.

Lions trenger to vertsfamilier til ungdommer på camp: - Dette er en unik mulighet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.