– Da jeg så stillingsannonsen kunne jeg ikke la være. Jeg hadde ingen planer om å bytte jobb, men stillingen som rådmann i Ullensaker måtte jeg søke på, sier Rune Hallingstad.

Siden han kom inn på kontoret første gang i august har han dag for dag funnet seg mer og mer til rette i stillingen som administrator for en av Norges raskest voksende kommuner. Rune Hallingstad hadde vært rådmann i Sør-Odal i bare to år da stillingsannonsen fra Ullensaker dukket opp.

TILTREKKER SEG FOLK

Det er kritthvitt lys fra de store vinduene som fyller hjørnekontoret i toppen av Ullensaker rådhus på Jessheim.

Forgjengeren ble beskrevet som et unikum, og mange i Ullensaker tenkte at de neppe kom til å få en ny rådmann av samme kaliber. Men Ullensaker kommune er heldig stilt, antakelig ikke på grunn av de store vinduene, men på grunn av aktiviteten og den høyst profesjonelle organisasjonen: Dette er en kommune som gjerne tiltrekker seg de flinke folka.

KUNNE IKKE LA VÆRE

Kommunestyret ansatte han i april, og i august møtte han på jobb i rådhuset på Jessheim.

Selv bor han i Ullensaker kommune, og har gjort det siden 2012. Han er utdannet sykepleier, har en grad fra Universitetet i Bergen og vært innom Forsvaret. Han har vært sykepleier i Førde, seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet, kommunalsjef i Enebakk kommune og rådmann i Sør-Odal, for å nevne noe.

– Ullensaker er noe av det ypperste kommune-Norge kan by på. Det er midt i smørøyet av utvikling og aktivitet, og i Ullensaker er det fantastiske fagmiljøer der er moro å jobbe med.

HAR IKKE NOK PENGER

Men horisonten er ikke bare lys:

– Framtidsutsiktene for Ullensaker er gode, men vi går i møte en tid hvor inntektene ikke harmonerer med utgiftene. Derfor vil det bli mer krevende å prioritere framover. Vi er også avhengige av å finne gode, effektive løsninger for å løse oppgavene våre, sier Hallingstad.

Samtidig vil kommunen fortsatt ha behov for å investere.

– Befolkningen vokser, og kommunen må sørge for å tilpasse infrastrukturen. Men vi må nok tenke oss godt om for hver krone vi bruker, sier den nye rådmannen.

LES OGSÅ: Ny rådmann klar – årslønn på 1,2 millioner kroner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.