Forbudet vil gjelde alle kommuner på Øvre Romerike fra søndag 20. mai.

– Det er også forbudt å bruke faste bål- og grillplasser og engangsgriller. Tillatelser som allerede er gitt inndras inntil videre, opplyser Øvre Romerike Brann og redning (ØRBR) i en pressemelding fredag ettermiddag.

LES OGSÅ: – Kjøkkenet er ei brannfelle

Skogbrannfaren har økt siden ØRB innførte totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark i områdene Nes og Gjerdrum 16. mai.

De siste dagene har terrenget tørket opp enda mer, og det er fortsatt ikke nedbør av betydning i vente, ifølge Meteorologisk institutt, skriver ØRBR.

Totalforbud i hele distriktet

ØRB har vurdert at det er riktig å utvide totalforbudet fra søndag 20. mai. Fra denne datoen gjelder totalforbudet for alle kommunene i Øvre Romerike, altså Eidsvoll, Hurdal, Nannestad, Ullensaker, Gjerdrum og Nes. Tillatelser til brenning som allerede er gitt, inndras inntil videre.

– Vi følger utviklingen i hele distriktet, og vurderer fortløpende om det er grunnlag for å opprettholde et totalforbud. Forbudet gjelder til det oppheves av ØRBR, skriver de i pressemeldingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.