I midten av februar skrev EUB om løypemaskinen til Eidsvoll kommune som var ute av drift. Noe den hadde vært i flere uker allerede.

På verst tenkelige tidspunkt, i tiårets beste skisesong, røyk to stempler, og hele motoren til løypemaskinen måtte sendes til et overhalingsverksted på Hamar. Det tok sin tid å reparere den.

I mellomtiden så kommunen seg nødt til å kjøre opp løypene med snøscooter. Noe de har gjort helt fram til nylig.

LES OGSÅ: Løypemaskinen fortsatt ute av drift

150 meter

Først på torsdag i forrige uke var den klar for kamp igjen. Men det skulle altså ikke vare lenge.

– Den var i orden. Vi prøvekjørte den på Brensmork, og da fungerte den fint. Men så tok vi den med til Gullverket, og da gikk den 150 meter før den stanset igjen, sier en noe oppgitt Knut Fosshaug, avdelingsleder for Drift i Eidsvoll kommune.

– Det er så klart kjedelig, legger han til.

Hydraulisk feil

Det var ikke samme feilen denne gang, og Eidsvoll kommune vet ikke om det har noen sammenheng med den forrige feilen.

– Alt måtte jo skrus fra hverandre, så det kan jo være en sammenheng, men det er vanskelig å si om det er tilfeldig eller ikke, forklarer Fosshaug.

Denne gangen er det en hydraulisk feil, og ikke så alvorlig som sist. Nå vil det ikke ta uker å reparere den, det er mer snakk om dager eller timer, ifølge kommunen.

Leverandøren hadde delen på lager, og forhåpentligvis er løypemaskinen snart i gang igjen.

– Vi håper å få den i gang mandag eller tirsdag. Det er bare å krysse fingrene, sier Fosshaug.

LES OGSÅ: Her er skirektoren

Forholdsvis enkel sak

Løypemaskinen står foreløpig på stedet hvil ved Løntjernbråtan i Gullverket, og skal repareres på stedet.

– Det er en forholdsvis enkel sak å reparere, og det vil være veldig klundrete å få maskinen vekk derfra, forklarer Fosshaug, som gjentar at den forhåpentligvis er i full sving igjen på tirsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.