Ervik får hedersbevisningen for den store innsatsen hun har lagt ned for barnehjemsbarn i Vilnius i Litauen og for sin støtte til Lions-klubben på flere områder.

Utmerkelsen ble overrakt av lederen i Lions Club Eidsvoll Sør, Jon Ivar Nilsen, under klubbens julemøte.

IKKE LIONS-MEDLEM

– Ervik er ikke Lions-medlem, men har de siste ti årene vært en aktiv og trofast støttespiller for Lions-prosjektet i Vilnius, forteller Ole E. Leinæs i den lokale Lions-klubben.

– Hun får hjelp av en rekke damer som kommer fra hele Eidsvoll, og hvor mange er knyttet til Gladbakk, enten som beboere eller som faste gjester i kafeen. Ervik og de øvrige bidragsyterne der blir derfor kalt Gladbakk-jentene.

Til nå har de skaffet til veie over 300.000 kroner, som er brukt på barna i Vilnius. Turid kjøper inn billig garn, og hun og hennes strikkedamer produserer sokker, luer og gensere i et imponerende antall, forteller Leinæs.

GAVER

Ervik og de andre Gladbakk-jentene har flere ganger besøkt barnehjemmet i Vilnius.

– For å levere det barnehjemmet har mest behov for, har Turid også løpende kontakt med Vilnius. Som «bestemor» må hun jo vite hva barna ønsker seg, og hva de mest trenger av personlig og annet utstyr. Det kjøper hun der det er billigst, for å få mest mulig med på neste hjelpesending, forteller Leinæs.

– Ervik har også skaffet seg verdifulle kontakter hos næringslivet i Eidsvoll, som støtter prosjektet hennes med svært hyggelige priser når hun kommer for å handle.

8 KLUBBER – TO BARNEHJEM

Da de åtte Lions-klubbene på Øvre Romerike startet sitt hjelpeprosjekt til Vilnius i 1998, gikk all støtten til ett barnehjem.

– Seinere har prosjektet vært med på å renovere enda et barnehjem, slik at de minste og de eldste nå er adskilt.

– I starten var det gatebarn som ble tatt inn på barnehjemmet, mens barnehjemmene i dag tar inn barn hvor foreldre ikke lenger klarer å ta hånd om barna sine, forteller Leinæs.

- De åtte Lions-klubbene på Øvre Romerike har besluttet å fortsette med to hjelpesendinger per år til barnehjemmene også de kommende fire 4 årene, forutsatt at det er behov for hjelp. Dessverre er det intet som tyder på at forholdene vil bli vesentlig bedre for barnehjemsbarn i Litauen uten støtten fra Øvre Romerike, sier Ole E. Leinæs.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.