Prosjekt psykisk helse var et samarbeid mellom Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) og skolen.

- Vi ønsket å sette søkelys på psykisk helse. At vi har det bra er jo også grunnlaget for å lære. Det er vanskelig ha fokus på matte hvis man for eksempel gruer seg til å gå på skolen eller har det vondt hjemme, sier Håvar Mangset, rektor ved Hovin skole.

Han opplyser at det overordnede temaet er «se meg», og at det er første gang man har et sånt prosjekt på Hovin skole.

- Temaet for elevene i 1. - 4. klasser er «vær den du er», og i 5. - 7. klasser er «cool kids» tema. Vi har hatt fokus på å gjøre egne valg, sier Mangset.

- Vi har lært veldig mye om hva psykisk helse er, og har samtidig fått mange nye venner på skolen. Vi tar mer vare på hverandre nå, sier Natalie Nordbeck i klasse 3B.

Sammen med Hedda Heggelund, Martha Vatnar Nilsen og Ema Pujic har hun lagd en vennetråd.

- Hver gang vi har vært sammen har vi heklet og flettet hver vår tråd som vi har knytt sammen. Nå er vi oppe 4,5 meter, sier Natalie.

LES OGSÅ: - Skal prøve alt annet før vi går til medikamenter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.