• FØR: Slik så fasaden på hytta ut før Halvor Bakke overtok.
 • I DAG: Slik ser det ut på kjøkkenet i hytta i dag.

Fuglene kvitrer og ønsker et slags velkommen. Veibeskrivelsen tar oss sju raske minutter bort fra E6. Plutselig ligger hytteidyllen der – med det treffende navnet Boblebu. Ved et tjern i skogen på Minnesund har Halvor Bakke – TV-personligheten og interiøreksperten – på rekordtid skapt et hytteparadis. Hytta kjøpte han sammen med kompis Einar Kroglund.

– 17. mai var første gangen vi var her og begynte å gjøre noe. Hytta hadde ikke blitt brukt de siste 19 årene. Den hadde bare stått der, sier Bakke som alltid smilende til EUB.

Familien til én av bestekompisene eide hytta tidligere. Plutselig fikk Halvor Bakke muligheten til å kjøpe den. Utenfor det åpne markedet. Etter litt betenkningstid slo han til.

– Vi var på tur i Madrid, og hadde drukket litt bobler. Jeg hadde aldri tenkt å ha hytte på Minnesund. Men da bestemte vi oss. Vi tar den, sier Bakke.

LES OGSÅ: Hytte med prisantydning på 330.000 ble solgt for 1,1 millioner kroner

Totalrenovert på få uker

Han bor på et småbruk i Stavern. Opp til hytta på Minnesund tar det to og en halv time med bil.

– Jeg er masse på farten hele tiden, og hytta ligger en halvtime fra Gardermoen og en time fra Oslo. Den vil også bli brukt i forbindelse med jobbting. Her kan jeg ha møter med kunder og produsenter. Folk elsker å komme ut av kontorene. Her kan vi møtes, sitte og prate og være kreative og jobbe. Det vil være et fristed for å være kreativ, sier Bakke.

De siste årene er han også blitt godt kjent gjennom TV3-programmet Eventyrlig oppussing. De siste ukene er brukt til å spille inn sesong tre, som har premiere torsdag. Der hjelper han og snekkerteamet deltakerne i programmet med å pusse opp og renovere hyttedrømmen ved sjøen, i skogen eller på fjellet. Denne gangen var det hans tur til å gjøre det samme på hjemmebane. Hytta ligger både i skogen og ved et tjern. I så måte hadde den passet perfekt inn i programkonseptet.

– Hva har du gjort her?

– Ja, hvor skal jeg begynne, humrer Bakke.

LES OGSÅ: Vil selge 100 hytter med panoramautsikt over Hurdalssjøen

Større vinduer

– Hytta var utrolig solid og bra bygd, men hadde stått urørt siden 1998. Den trengte litt kjærlighet, og vi har virkelig gjort alt. Det er lagd ny terrasse, alle vinduer er nye, det er lagt inn strøm, hytta er malt utvendig, det er lagd utebad på baksiden, gulvene innvendig er malt og vi har satt inn nye møbler og ny peis. For å nevne noe, sier han. Resultatet er fantastisk. Nå slipper lyset langt bedre inn i hytta. Premien er en utsikt mange kan misunne ham. Fra alle rommene. Tjernet er virkelig en idyll der det gir en fredfull ro fra hverdagsmas. Du får raskt følelsen av å befinne deg langt til fjells.

– Det er ikke et palass på Hafjell til fire-fem millioner kroner. Vi hadde ikke så mye å bruke på en hytte. Men denne hadde vi råd til, og du får mye av den samme opplevelsen her. Jeg synes vi har gjort et kupp. Det er helt vindstille her og nærme byen og Oslo Lufthavn, også er det deilig å ikke ha noen rundt seg. Det har jeg alltid på jobb med folk som lurer på hva jeg driver med, sier Bakke.

Derfor er også stedsangivelsen i reportasjen Minnesund. Nærmere går vi ikke. Bakke skal få beholde privatlivet på hytta.

– Jeg liker svært godt roen og nærheten til naturen. Her føler du at du har fri, fred og ro før du er framme på hytta, smiler han.

Morgenbad i tjernet

Denne søndagsmorgenen startet han med en dusj i den nylagde utedusjen. Vann ble hentet og varmet opp. Den vegghengte dusjposen fungerer utmerket.

– Det er også fullt mulig å ta et morgenbad i tjernet. Det gir også en forfriskende og deilig start på dagen, sier Bakke.

Han rekker også en fotoshoot med magasinet Maison denne dagen. Alt skjer etter en hektisk uke på jobb. Han startet med fem dager med foredrag og opplevelser i Lofoten, og deretter tre foredrag på en boligmesse i Bergen. Så en snartur innom med foredrag i Holmenkollen, før han var på plass på hytta lørdag kveld–etter sju døgn og tolv timer på reisefot.

– Oppussingsråd til andre?

– Lag en plan før du begynner og ta alt på en gang. På den måten unngår du å pusse opp over flere år. Gjør du det vil du raskt bli påvirket av forskjellige stiler og tidsepoker underveis. Selv om du er nøye vil du uansett bli påvirket av alt som finnes i butikkene.

– Ved å gjøre det kjapt og effektivt slipper du å pusse opp hver gang du kommer på hytta. Du unngår også å ha dårlig samvittighet for alt du burde og skulle gjort, sier han.

Inviter gode venner

– Da får du muligheten til å nyte hver gang du kommer på hytta. Det er også viktig å velge vedlikeholdsfritt så mye som mulig utendørs. Sats også på enkle løsninger. Et godt råd til er å invitere venner til felles dugnad med mat, øl og jobbing. Da får dere en anledning til å samles, og i tillegg får du utført mye på kort tid. Alle lever hektiske liv i dag og har sjelden tid til og møtes, sier Bakke.

– Hva er planene framover?

– Først blir det torsdagspremiere på tredje sesong av Eventyrlig oppussing. Vi håper på en fjerde sesong. I så fall blir det innspilling på nyåret. Fire søndager før jul skal jeg også være med i programmet Halvors jul. Det spilles inn hjemme på gården. Jeg skal også to og en halv måned til Sør-Afrika. Der blir det fred og ro, bort fra alt som er hektisk og tid til å være kreativ. Sør-Afrika er et fantastisk land, spesielt i forhold til mat, vin og interiør. Det kan sammenlignes med Norge på mange ting, sier Bakke.

Han satser også på flere besøk i Boblebu–sin nye hytteidyll på Minnesund.

Halvor Bakkes råd om hyttedrømmen

 • Halvor Bakkes beste råd for å realisere hyttedrømmen: 
 • Hytta behøver ikke å ligge i de store hyttefeltene. Det blir fort kostbart.
 • Tenk utenfor de klassiske områdene. Det er mulig å få masse kos og hygge på en billig hytte.
 • Ikke vær redd for å sette i gang med oppussing. Du gjør mye med maling og beis.
 • Sats på å ha det annerledes enn hjemme. Det er bare fint.

Fakta Halvor Bakke

 • Norsk TV-personlighet og interiørekspert.
 • 46 år
 • Han startet sin yrkeskarriere som reiseleder og flyvert.
 • I 2004 medvirket han som interiørarkitekt i Homsepatruljen på TV 3. Bakke har skrevet i bladet Kamille, er fast stylist for Hilmers hus, og har vært interiørreporter i TV 3-serien Dekor. 
 • Han er nå bosatt på et småbruk i Stavern. 
 • For mer inspirasjon, følg Halvor Bakke på Instagram, @halvor.bakke.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.