Tidenes julepresang: Politikerne i Ullensaker har bestemt seg for å bruke 250 millioner kroner på å bygge en ny skole på Algarheim. Det var måtte feires med kake på alle sammen, mente FAU ved skolen, som i to år har jobbet intenst for å få flertallet i kommunestyret til å høre på argumentene.

Les også: Svømmehall i alle fall til 2018

GIR ROS

Men krig har det ikke vært. Vegard Einan, leder av utvalget som foreldrene satte ned for å kjempe for ny skole, berømmer politikerne for deres lydhørhet.

- Vi er selvsagt veldig fornøyde med å ha fått med oss flertallet på at det er helt nødvendig å bygge ny skole på Algarheim, sier Einan.

- Men hele prosessen fra vi startet for to år siden har vært preget av en veldig samarbeidsvillig kommune. Det skal politikerne ha all mulig ros for, sier han.

Les også: Ingen norm for hvor mange lærere

FRYKTET NEDLEGGELSE

Det var da politikerne i Ullensaker for omtrent to år siden bestemte seg for å se i krystallkula og finne ut av hvordan framtidens skolestruktur skulle se ut at det ble snakk om å legge ned Algarheim skole og fordele elevene utover de andre skolene i kommunen.

- Vi forstår at man vurderer slike tiltak. Problemet var bare at tallene som lå til grunn for forslaget, ikke var realistiske, sier Einan.

- Vår jobb var først og fremst å overbevise politikerne om at det ville komme langt flere barn til Algarheim enn antatt. Vi har regnet og kalkulert, og til slutt ble det altså vedtatt å bygge en ny skole her, sier Einan.

Fra november 2014: Politikerne usikre på Algarheim skole

KAKEFEST

Både ordfører Tom Staahle og varaordfører Willy Kvilten var med på kakefesten sammen med alle elevene og lærerne på skolen. Da Tom Staahle spurte elevene om de ønsket seg en ny skole, var svaret et «ja» så rungende at det var like før taket løftet seg i biblioteket.

Biblioteket er nemlig den eneste plassen på skolen som så vidt har plass til alle elevene på en gang.

- Foreldrene har argumentert godt, og det er vanskelig å forbigå argumentene, sier ordfører Tom Staahle.

- For kommunen er det alltid nødvendig å veie økonomi og kapasitet opp mot behov, men for Algarheim er det opplagt at det er nødvendig med en større og nyere skole, sier han.

Les også: Laget eget vikingspill

GODT FOR LOKALSAMFUNNET

Rektor Stein Malerstuen er lettet over at kommunen han er ansatt i har vedtatt å bygge en ny skole.

- En ting er at denne skolen er altfor liten. Vi har 315 elever i dag, mens skolen egentlig er dimensjonert for langt færre, sier Malerstuen.

Den nye skolen dimensjoneres for 750 elever.

- For det andre er det veldig viktig for lokalsamfunnet på Algarheim at det bygges ny skole her, og at ikke elevene flyttes. Dersom skolen ble bygget et annet sted, eller elevene spredt utover, ville det vært negativt for Algarheim som sted. Vedtaket er gledelig på alle måter, sier Malerstuen.

PS. Ifølge rektor er det «bare» 290 elever på bildet. Men de elevene på første trinn som var på klassetur, fikk være med på feiringen etterpå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.