Du må ikke reise til Sjusjøen, Trysil eller Hafjell for å finne påskeføre. På Svartungsvegen i Skrukkelia i Hurdal preppet Jan Henning Guttersrud skiløyper for første gang 5. november i fjor. Nå kan han og organisasjonen Hurdal Hele Året, som preparerer løypenettet i området, glede seg over å tilby påskeføre for små og store. Blant langrennsentusiaster har området virkelig blitt satt på kartet denne vintersesongen. Spesielt før jul var det hyppig besøkt fra fjern og nær.

– Tommestokken viser 55 centimeter snø. Litt lenger inn her er det enda mer, sier Jan Henning Guttersrud. Han har tatt EUB med på snøskutertur på Svartungsvegen, og sjekker snødybden oppe ved Vesle Svartungen. Nå er det mulig å gå på ski både til Svartungstua og Fjellsjøkampen (812 meter over havet). Parkeringsplassen på Nordenga er hyppigst brukt som utfartssted.

Nypreppet til påske

– Mye skal gå feil om løypene her ikke holder gjennom påskeuka. Vi har faktisk fortsatt et lite håp om at de skal holde til mai, smiler Guttersrud.

Parkeringskapasiteten i området var ikke sprengt denne formiddagen, men det er ventet innrykk av skientusiaster i påsken. Starten ligger på cirka 510 meter over havet. Området ligger ideelt til for å skape perfekte og varige skiløyper.

– Det er et snøsikkert område, ja kall det gjerne et snøhøl. I tillegg ligger løypetraseen helt i le, og det er det som ofte berger løypeforholdene. Mildværet som kommer fra sør virker ikke inn i samme grad oppå der, sier Trond Hammeren, nyvalgt leder av Hurdal Hele Året.

Fortsatt muligheter

Vårsola og høyere temperaturer har tæret kraftig på de fleste skiløypene på Øvre Romerike. Ifølge Skiforeningen er det fortsatt mulig å lufte skiene rett innenfor kommunegrensa til Lunner. Brovoll har vært et populært utfartsområde i hele vinter. I Nordåsen i Maura begynner vintersesongen å synge på siste verset.

– Det er fortsatt muligheter for en skitur fra grustaket til Marifjell, men du må være forberedt på å ta av deg skiene og gå på beina i enkelte partier, sier Rune Granås, løypekjører i Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag.

I Skrukkelia er det fortsatt ingen bare partier.

– Det er mulig å gå 20 kilometer om du følger veien inn, snur i enden og går tilbake. I vinter har jeg kjørt løyper her og på Minneåsen. Det har lett for å snø litt ekstra her i Skrukkelia. God tur og god påske, smiler Guttersrud.

LES OGSÅ: Ja, det blir stadig kortere vintre - 30 dager mindre skiføre på 30 år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.