• FINANCIAL TIMES: Skjermdump av videoen de la ut.

– Dere i EUB hadde verdens første reportasje herfra, og Financial Times har foreløpig den siste. Det synes vi er litt morsomt, humrer Morten Østnor, daglig leder for Nebbenes nordgående på Eidsvoll Verk.

I juli i fjor presenterte EUB de store planene utenfor Nebbenes-kafeteriaen i Ormlia. Tesla rullet ut sitt superladenettverk, og åpnet 20 ladestasjoner. Det kom også tolv ladestasjoner for andre elbil-modeller.

Verdens største

Dette gjorde anlegget til verdens største hurtigladestasjon for elbiler. Nå – elleve måneder senere – avslører Østnor at det hele har vært en braksuksess.

– Vi er fulladet på superlativer, smiler han.

– Det er opp mot 4.000 Teslaer innom her og lader i måneden. På Fortum sine, som er for øvrige elbil-modeller, er det normalt et sted mellom 1.500 og 2.000.

Omtalt i Financial Times

Anlegget er flere ganger blitt omtalt i de største avisene, forskjellige bilmagasiner – og nå nylig altså i selveste Financial Times.

– Jeg skal innrømme at jeg aldri hadde gjettet at det skulle skje før vi startet opp med dette.

«Vi ser på verdens største superladestasjon I et land som viser hvordan en elektrisk framtid kan se ut», skriver Financial Times.

– Hvordan er oppmerksomheten i hverdagen?

– Den har vært helt formidabel. Det publiseres en rekke oppdateringer, spesielt fra Tesla-anlegget, i sosiale medier. Turister tar bilder og legger ut her. De har mange spørsmål, og vi svarer så godt vi kan. Vi vet også at den første artikkelen dere hadde herfra gikk rundt i hele verden. Den ble for eksempel oversatt både i Kina og Japan, sier Østnor.

– Hva har det nye anlegget betydd for Nebbenes-driften?

– Vi regner med at cirka 20 prosent av dem som lader bilene sine her, kommer inn og handler middag. Omsetningen har økt siden åpningen. Dette skyldes at kundene fra gamle Nebbenes ved Trondheimsvegen er kommet hit. Men ordningen har vært vellykket, sier han.

Ukas beste dager for kafeteriaen er torsdag, fredag og søndag – utfarts- og hjemfartsdagene.

– Hva tenker du om framtida?

– Den ser spennende ut, og det er mye som kan skje på området her. Vi sitter i disse dager i forhandlinger med ST1 som eier Shell. Kontrakten går ut i 2020, og vi har en god dialog. Det vil fortsatt være viktig å ha dem her.

LES OGSÅ: Enorm Tesla-pågang før hurtigladeåpningen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.