Det nye innspillet kan i høyden bli et alternativ hvis Tynsåk-tomta blir forkastet både av Fylkesmannen og departementet.

Siden Fylkesmannen har påpekt at kommunen burde utrede flere alternativer, trakk Olav Resaland fram mulighetene på eiendommen til Eidsvoll videregående skole.

– Vi kan benytte 25 dekar av tomta der, sa han og viste fram kart til administrasjonen.

– Alle parkeringsplasser og bussholdeplasser er holdt utenom, påpekte han, men fremmet likevel ikke noe forslag om dette alternativet.

TYNSÅK SOM NUMMER ÉN

Resaland presiserte at Tynsåk fortsatt er Aps førstevalg, og han ville ikke uten videre bøye seg for Fylkesmannens innvendinger.

Han fikk med seg både Høyre og Fremskrittspartiet på å be kommunen jobbe videre med Tynsåk-alternativet.

– Jeg ser for meg et Eidsvoll Camus der vi nytter fordelene ved alle skolene, sa Resaland.

– For meg er Trolldalen død, og nåværende skoletomt kan brukes til boligbygging.

KOMMENTAR: Hva er galt med Trolldalen? 

KAN GÅ FRA LEIT TIL TRAGISK

Torleif Hamre (SV) ble talsmann for Trolldalen.

– Det er oppstått en lei situasjon for dette skolesamfunnet. Skolen har dårlige bygg og er overbefolket. Det aller viktigste nå er at vi får ny skole, sa han.

– Hadde vi valgt Trolldalen med en gang, kunne vi hatt ny skole neste år. Nå vet vi ikke om vi om ett år må rykke tilbake til start (fordi Fylkesmannen og departementet sier nei til Tynsåk). Skjer det, går vi fra leit til tragisk, påpekte Hamre.

SKOLE I SENTRUM

Gunn Elin Blakkisrud (Sp) vil helst rehabilitere nåværende skole.

– Et sentrum bør ha en skole. Det haster å bygge, men vi kan gjøre det på nåværende tomt i to etapper, først rive paviljongen og bygge nytt, og så rive barnehagen, sa hun.

Men hun oppfattet stemningen blant politikerne slik at hennes holdning ikke ville nå fram.

– Jeg skjønner at jeg blir nedstemt, og derfor går jeg for Trolldalen, sa hun.

9–4

Dermed ble det fire stemmer (KrF, SV og 2 Sp) for Trolldalen, mens alle i Ap, H og Frp pluss uavhengige Hilde Stoltenberg gikk for Tynsåk som dermed fikk ni stemmer.

Saken kommer til kommunestyret førstkommende tirsdag, men utfallet er gitt. Kommunen går til mekling med Fylkesmannen og håper på at innsigelsen blir trukket. Skjer ikke det, blir det opp til departementet å avgjøre Tynsåk-alternativets skjebne.

LES OGSÅ: – Meningsløst å velge ny skoletomt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.