Med MDGs ene representant i kommunestyret på laget, har den styrende trepartikoalisjonen sikret flertall for kommende års budsjett.

NYTT FLERTALL

De rødgrønne mistet flertallet da Hilde Vibeke Stoltenberg meldte seg ut av Arbeiderpartiet og etter ei tid meldte seg inn i Fremskrittspartiet.

Nå er det igjen et samarbeidende flertall på 18 av kommunestyrets 35 representanter.

– Vi har forpliktet oss til å gå sammen med de tre andre partiene om budsjettet for 2018. Vi vil selvfølgelig jobbe for å få med mest mulig grønn politikk, sier lederen i Eidsvoll MDG, Hans Petter Sveen.

FORPLIKTET

– Det ligger allerede mye grønn politikk inne i samarbeidsavtalen etter siste kommunevalg. Nå har vi forpliktet oss til å bli enige om budsjettet for kommende år, og jeg tror vi alle sammen blir enige om et bra budsjett for Eidsvolls innbyggere, kommenterer Roger Kristensen som er leder for SV i Eidsvoll.

ØNSKER VIDERE SAMARBEID

– Vi har lagd en generell avtale der MGD skal være med på posisjonens formøter til styrer og utvalg, og vi søker å få til et forpliktende samarbeid perioden ut, sier Kristensen.

– Målet er å få til et bredest mulig budsjettflertall, og vi vil også invitere de andre partiene med på samarbeidet, sier Sp-leder Dag Opsahl.

EIENDOMSSKATT ELLER IKKE

Det store trollet både i tidligere og kommende Eidsvoll-budsjetter er eiendomsskatten som rådmannen signaliserte allerede høsten 2015 og foreslo innført fra 2019 i handlingsplanen høsten 2016.

– Eiendomsskatt er først aktuelt i 2019. Det har ikke vært noe tema i samarbeidsavtalene, men vi har sagt nei til eiendomsskatt, kommenterer MDG-leder Hans Petter Sveen.

BUDSJETTKONFERANSE

Foreløpig er det ikke kommet noen signaler på hvordan Eidsvoll-budsjettet for 2018 blir. De første offentlige signalene kommer under budsjettkonferansen på Hadeland 18. og 19. oktober.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.