Rundt 20 personer var møtt fram for å markere begivenheten natt til lørdag, og toget stoppet slik at de frammøtte kunne overrekke blomster til lokfører og konduktør.

I TUNNEL

Morskogen stasjon ble lagt ned i 1983, og siden den tid har stasjonsområdet kun blitt benyttet som kryssingsspor.

Akkurat nå går ingen tog mellom Eidsvoll og Hamar, men når togtrafikken starter opp igjen 1. desember, går togene på det nye dobbeltsporet under Morskogen, i den nesten fire kilometer lange Ulvintunnelen. Den gamle jernbanetraseen skal bli sykkelveg.

HISTORISK BEGIVENHET

- Det er 135 år siden det første toget stoppet på Morskogen, så dette var en historisk begivenhet, kommenterer Ronny Støen som var en av de frammøtte.

- INGEN FEIRING

Da ny E6 ble åpnet tidligere i år, ble også deler av motorvegen lagt i tunnel og den tidligere vegen fjernet. Nå slipper morskogingene togstøy og får lettere tilgang til Mjøsa.

- Men markeringen av de siste toget betyr ikke at vi feiret at jernbanen er lagt ned, til det har utbyggingen gått ut over for mange rundt oss, sier Støen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.