Hersjøen camping ble i 2014 kjøpt av Oslo-selskapet Ragde Eiendom. Eier Edgar Hagen søkte om å få omdisponere den 87 mål store eiendommen fra campingplass til boliger. Han så for seg mellom 50 og 80 boligtomter der.

IKKE AVKLART ENNÅ

Boligplanene er nå lagt på is.
- Det blir ikke boliger på Hersjøen med det første. Eiendommen er leid ut til et firma som skal drive flyktningemottak, sier Haugen.
- Hvorfor ikke boliger?
- Fordi kommunen sa nei på grunn av støy og flykorridorer. Men vi skulle mer enn gjerne bygd boliger, påpeker han.
LES OGSÅ: Vil ikke ta imot flyktninger uten statens hjelp.
- Vi er i dialog med kommunen for å finne ut hvordan vi kan utnytte tomta. Tanken er midlertidig innkvartering av flyktninger, men ingen ting er avklart, sier Kjetil Andersen i The Property Group (TPG) i Stavanger.
- Er det snakk om å bruke de eksisterende campinghyttene?
- Nei, de er ikke noe å ta vare på. Vi må bygge nytt hvis dette skal være aktuelt. Men vi jobber med flere alternativer og det kan også være at dette ikke blir noe av. Det er dette vi snakker med kommunen om nå, påpeker han.
TPG har uansett satt prosjekteringsfirmaet Novaform på saken for å skaffe et kommunalt kart over eiendommen med tanke på nabovarsling. Og EUB er kjent med at TPG har bedt Ullensaker kommune om å ordne et folkemøte i Mogreina.

TRENGER MER INFO

Enhetsleder Inger Kronen Tveranger i areal- og landbruksavdelingen bekrefter at de har fått en dispensasjonssøknad om å etablere flyktningemottak på Hersjøen.
- Men vi har bedt om ytterligere informasjon om omfang og volum. Vi synes det er for lite informasjon i søknaden om akkurat dette, sier hun.
Når kommunen får disse opplysningene blir saken sendt på høring til de aktuelle regionale myndighetene, og nabovarslet på vanlig måte. Selve avgjørelsen vil bli lagt fram til politisk behandling. Det er trådd i kraft på bakgrunn av en ny midlertidig forskrift som setter korte tidsfrister til å etablere midlertidige flyktningemottak.
- Men vi avventer saken helt inntil vi får mer informasjon, understreker hun.
- Kan fylke og stat trumfe gjennom et mottak der hvis kommunepolitikerne sier nei?
- Departementet kan gi bruksendring for å etablere midlertidige mottak med inn til seks måneders varighet. Ellers gjelder de generelle bestemmelsene om at fylkesmannen kan overprøve kommunens vedtak, gjennom klagebehandling. Grunnlaget må være at nasjonale interesser er berørt, påpeker hun.
LES OGSÅ: Ordføreren er skeptisk til flyktningemottak på nedlagt campingplass

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.