• PROBLEM: Hjorten er blitt et problem for skogbrukerne i Eidsvoll, påpekte Aps Olaf Tufte (t.v.). Her i samtale med lederen av viltnemnda, Ole Randin Klokkerengen (Sp).

Hjorten har etablert seg i Eidsvoll. Det er ikke alle like fornøyd med.

– Hjort er et økende problem, sa Olaf Tufte (Ap) da kommunestyret nylig behandlet årsmeldingen til viltnemnda.

– Dette dreier seg om kvaliteten på vår framtidige granskog. Hjorten beiter på toppskuddene og da forringes kvaliteten på treet.

– Vi må søke å redusere problemet. Jeg oppfordrer viltnemnda til å følge med, sa Tufte.

– Vi må følge loven, kommenterte lederen av viltnemnda og kommunestyrerepresentant Ole Randin Klokkerengen (Sp).

– Et hjortevald er egentlig på 12.000 mål, men vi har muligheter til å redusere dette til 6.000 mål i enkelte områder. Det har vi gjort. Vi har lagt opp til så stor felling som mulig for at grunneieren skal få mulighet til å få gjort noe, sa han.

I fjor ble det gitt tillatelse til å felle 54 dyr. 18 ble felt. Det er tangering av rekorden fra 2013.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.