Det er de tre store partiene, Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet, som ønsker å bygge ny skole for midtbygda på dyrket mark på Tynsåk.

- Det er meningsløst å velge ny tomt, sa Aps gruppeleder Olav Resaland da det ble kjent at rådmannen hadde snudd og anbefalte Trolldalen.

De små partiene følger rådmannens innstilling og går for Trolldalen der kommunen har ferdige regulert skoletomt.

NÆRHET TIL HALLER OG SKOLER

– Nærheten til de andre skolene og til svømmehall og idrettshall er viktig, påpeker Toril Altenborn (Ap) som er leder i hovedutvalget for oppvekst og kultur og som stemmer for Tynsåk.

FORSINKELSE

Rådmannen frykter at overordnede myndigheter ikke vil gi etter for kommunens ønske om Tynsåk, og en meklingsrunde vil uansett resultat, føre til forsinkelse med skolebyggingen.

HELGARDERING

Politikerne i næring, plan og miljø uttrykker også en viss usikkerhet om hvordan det kan gå med Tynsåk-alternativet, for samtidig med at de anbefaler mekling for å få bygge på dyrket mark, ber de administrasjonen utrede kostnader ved bygging på Vilberg eller i Trolldalen.

Den helgarderingen liker mindretallet dårlig.

– Det blir å legge for mye arbeid på en administrasjon som allerede har for mye å gjøre, sier nestleder i hovedutvalget, Anders Klaseie (Sp) som var blant mindretallet som anbefalte Trolldalen.

STEMTE IMOT SEG SELV

Voteringen ble ytterligere forvirrende da Miljøpartiet De Grønne fremmet forslag sammen med Høyre, men så stemte imot.

– Jeg måtte stemme imot eget forslag siden partiet ikke ønsker å eliminere muligheten for bygging i Trolldalen, forklarer partiets hovedutvalgsmedlem, Joel Asprion.

Skoletomt-saken skal behandles av formannskapet 6. juni og avgjøres i kommunestyret tirsdag 13. juni.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.