Ingen politikere i Ullensaker er motstandere av et hotell på Romsaas, det er høyden som har vært det store temaet. Mandag ble saken endelig votert om i herredsstyret, der rådmannens innstilling ble nedstemt med 24 mot 21 stemmer.

LITE FLERTALL
– Vi er selvsagt veldig glade for at vi fikk flertall i denne saken, selv om jeg skulle ønske flertallet var større i en så alvorlig sak, sier leder i Ullensaker Arbeiderparti, Eva Gullichsen.

Nå går denne saken tilbake til den opprinnelige byplanen som tillater et ca. 20-meters hotell på fem etasjer.

– Hvis utbyggerne ikke ønsker å bygge såpass lavt, kan de jo bare avhende tomta til andre utbyggere, mener Gullichsen.

STERKE MENINGER
– Dette hotellet vil prege hele Jessheim, dimensjonene og hvordan det blir i landskapet ved et tettsted. Vi er ikke mot hotellet, men det må være lavere. Dette handler om bokvalitet for naboene og om forutsigbarhet for dem som har eiendom i nærområdet, sier Ola Nafstad fra Ap.

– Det er nå vi har muligheten. Jessheim blir en av landets største byer om noen tiår, like stor som Drammen. Å tenke seg Drammen by uten et storhotell er lite sannsynlig, sier ordfører Harald Espelund.

– Et slikt hotell vil tilføre noe nytt og spennende i Jessheim, sier Tom Staahle fra Fremskrittspartiet. Han er en av dem som har snakket varmt for høyhotellet.
– 20 millioner mennesker lander på Gardermoen hvert år. Få av dem ender på Jessheim. Vi ønsker å trekke folk hit, derfor ønsker vi hotellet, sier Høyres Kjetil Nordengen.

BYPLANEN
Senterpartiets Tron Erik Hovin stilte spørsmål ved hvordan kommunen kunne sette til side den gjeldende byplanen som ikke tillater så høye bygg.

– Det er nå vi skal stemme over dette. Sier vi ja i dag, gir vi en juridisk rett til å bygge høyt. Selv om vi sier nei, betyr ikke det at hotellet ikke kommer. Tomta er regulert til dette og kommer til å ligge der i fortsettelsen, sier han og får støtte fra Gullichsen.

– En reguleringsplan er et stort politisk dokument som kommer fram etter mye arbeid og en lang prosess. Da kan det ikke være sånn at slike bestemmelser bare settes til side, sier hun.

Opposisjonens kamp for et lavere hotell førte til slutt fram. Om det kommer gjenstår å se, nå er det tilbake til start.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.