Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har nå utstasjonert åtte helikoptre i beredskap, to av disse står på Kjeller.

– Dersom det ikke blir endringer i værsituasjonen og det kommer betydelig nedbør, vil vi opprettholde denne ekstra beredskapen, sier Daae.

– Vi er i løpende kontakt med alle sivilforsvarsdistriktene og vurderer fortløpende behovet for å flytte materiell og sette inn mobile forsterkningsenheter (MFE) der behovet er størst, forteller Daae.

DSB opplyser at brannpumper og materiell er klargjort på Sentrallageret, og tirsdag flyttes deler av matriellet til lageret på Skedsmo for å for å øke skogbrannberedskapen i vårt distrikt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.