Høyre har landsmøtet fra torsdag til søndag i Ullensaker. Den viktigste saken er vedtak av stortingsvalgprogrammet for 2017–2021. Fra Øvre Romerike er Tone W. Trøen fra Eidsvoll, Bjørn Brekke fra Hurdal og Willy Kvilten fra Ullensaker representanter.

– Trøen skal holde innlegg om eggdonasjon som ventes å bli en het potet. Jeg skal snakke om bevilgningene til Forsvaret der det også forventes diskusjoner, spesielt til om Høyre skal forplikte seg til et måltall og ikke bare en ambisjon. Innlegget handler om Forsvaret og behovet for økte bevilgninger for å trygge landet. Jeg legger vekt på at den sikkerhetspolitiske situasjonen er endret, og at landene rundt oss i økende grad er seg selv nærmest. Det betyr at vi må være forberedt på at Forsvaret i større grad må kunne håndtere situasjoner på egen hånd, og at det både må ha større kapasitet og bedre utholdenhet. For å få til det kreves mer penger. Langtidsplanen fra i fjor gir oppskriften på hvordan det framtidige Forsvaret skal se ut, og etter hvert suppleres det med den pågående landmaktutredningen. Derfor må man nå lytte til flertallet av Høyres fylkesforeninger og lokallag, og programfeste at man skal øke bevilgningene til to prosent av BNP innen 2024, påpeker Kvilten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.