• KLATRESØSTRE: Ruth (12) og Ella (10), begge med etternavn Brustad Thomsen, er ivrige klatrere. Her er Ruth (t.v.) på veg opp mens Ella rappellerer ned.
  • TRIVDES: Hanne Johansen (12) så ikke ut til å ha høydeskrekk. Her henger hun midt i fjellveggen.
  • MÅLET NÅDD: Sara Amalie Engeli Rutger (11) nådde målet.
  • NED: Ruth Brustad Thomsen (12) rappellerer i fjellveggen i Kløvberget.
  • SIKKERHET: Sara Amalie Engeli Rutger (11) gjør seg klar til å starte fjellklatringen. Glenn Kampesveen assisterer.

Finalen etter ei uke med mange forskjellige aktiviteter i Nannestads skoger var fjellklatring. Ikke alle var riktig nok like komfortable med dette, men alle prøvde seg.

– Jeg har prøvd litt klatring før, men rappellering har jeg ikke prøvd meg på. Det var litt skummet, spesielt ved overhenget, men dette var gøy, sier Hanne Johansen.

Og det var det nok, for hun løp rett opp igjen og rappellerte en gang til.

Ella Brustad Thomsen er også en ivrig klatrer, og har prøvde dette før.

– Jeg hadde høydeskrekk før, men nå går det fint, sier hun.

Fjellveggen i Kløvberget, hvor klatreklubben Rett i veggen har lagd ni forskjellige klatreruter, er om lag 11 meter på det høyeste.

MESTRING

Medlemmer fra klatreklubben deltok som instruktører da friluftsskolens deltakere skulle prøve seg på klatring.

– Dette er både populært, spennende og litt skummelt, men de får en god mestringsfølelse når de lykkes, sier Geir Enebakk fra klatreklubben Rett i veggen.

KAMERATSJEKK

En rutine i forhold til sikkerhet en er kameratsjekken.

– Da spør både den som skal klatre og den som sikrer på bakken hverandre om man er klar. Og så pleier jeg å «falle» litt like etter start for å sjekke at den som står på bakken følger med, sier Sara Amalie Engeli Rutger.

Hun ble assistert av Glenn Kampesveen fra klatreklubben, og han assisterte Sara Amalie trygt til topps.

– Dette var morsomt, men vanskelig. Det er få tak og glatt vegg, sier hun.

Til tross for dette kom hun seg helt til topps.

FIN GJENG

Hege Martinussen, nestleder i Nannestad Turlag, opplyser at det var 20 barn påmeldt til årets friluftsskole, som er den fjerde i rekken for turlaget.

– Det er en flott gjeng, og vi har hatt det veldig fint hele uka. Til og med været har vært med oss, sier Martinussen.

Gjennomgangstemaet for friluftsskolen er allemannsretten.

Arrangementet er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening, og Friluftsrådenes Landsforbund.

– Barna er nærmest selvgående, og de trives veldig godt. Flere sier de håper det blir friluftsskole neste år også, sier Martinussen.

LES OGSÅ: 320 skoleelever til topps med Opptur

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.