• ALVOR: - Vi tar bassengproblemen på alvor, sier eiendomsforvaltningen i Eidsvoll kommune. F.v: Prosjektleder Kjell Ivar Ørbæk, avdelingsleder Arnstein Bakken og eiendomssjef Erik Lunder.
  • KLOR: Høyre-leder Christoffer Nyborg foreslår at Eidsvoll kommune går over til klor som rensemiddel i svømmebassengene.

Bassenget ble stengt i midten av desember og er fortsatt stengt på ubestemt tid.

Det er kommunelegen som har stengt bassenget på grunn av vannkvaliteten.

– Kravet for å åpne igjen er at vannkvaliteten er stabil og normal over en lengre periode, sier kommunelege Laurence Jary-Vattøy.

– Dette er beklagelig. Bassenget har vært i bruk fra morgen til kveld på hverdager og også i helgene. Nå har det vært stengt lenge, og vi har fått mange henvendelser fra brukerne, kommenterer idrettskonsulent Egil Martin Dahlum i Eidsvoll kommune.

MANGE BRUKERE

Blant de faste brukerne av svømmebassenget i Eidsvollhallen som nå rammes, er fem skoler, de kommunale fysioterapeutene, Eidsvoll og Hurdal Røde Kors, Eidsvoll Dykkeklubb og Eidsvoll svømmeklubb.

TAPER INNTEKTER

– Svømmeklubben taper store penger når svømmebassenget er stengt, påpeker Torkil Røseid som er far til en aktiv svømmer.

– Svømmeopplæringen, som følger forbundets opplegg «Trygg i vann», er klubbens største inntektskilde.

– Vi har om lag 400 barn i svømmeskole hvert halvår. Det bidrar med flere hundre tusen kroner til klubbkassa, men det betinger at opplæringsprogrammet blir fulgt. Blir bassenget stengt så lenge at vi ikke får gjennomført opplæringen, blir det krise for klubben, sier Røseid.

OGSÅ RÅHOLT BAD

Også kaldkulpen og boblebadet ved Råholt bad er stengt.

– Der er det sirkulasjonen som er for dårlig, og vi er i ferd med å skifte ut pumpene, forklarer avdelingsleder Arnstein Bakken.

– Vi vil at bassengene skal være åpne og tar forholdene på alvor. Derfor har vi hentet inn to uavhengige konsulentgrupper til å se hva som bør gjøres av utbedringer, poengterer prosjektleder Kjell Ivar Ørbæk.

Svømmeklubben mener at bassengproblemene skyldes bruk av rensemiddel og vil at kommunen skal skifte fra Poolsan til klor.

- Skal vi gå over til klor, kan det medføre noe ombygging. Det er opp til politikerne å bestemme, opplyser eiendomssjef Erik Lunde.

Spørsmålet om valg av rensemiddel kommer opp i kommunestyret i nær framtid fordi lederen i Eidsvoll Høyre, Christoffer Nyborg, har tatt spørsmålet opp i en interpellasjon og foreslår overgang til klor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.