En elevundersøkelse for en tid tilbake viste at Hurdal har noe å gripe fatt i når det kommer til mobbing.

MOBBEPROBLEMATIKK

– Vi har en del mobbeproblematikk i skolen. Det er en av grunnene til at vi nå skal jobbe mer intensivt. Målet er å fremme et trygt og godt barnehage- og skolemiljø. Det som skjer i barnehagen er viktig for en persons utviklingen helt opp til voksenlivet. Vi må starte jobben med å trygge barna fra barnehagen via SFO og inn i skolen, understreker Bjørtomt.

Prosjektet som Hurdal nå er med i, er en nasjonal satsing fra Utdanningsdirektoratet. Totalt er 45 kommuner involvert.

FORELDREROLLEN

Bjørtomt sier at foreldrene har en veldig viktig rolle i arbeidet mot mobbing.

– Mulig har ikke disse blitt involvert i sterk nok grad tidligere. Derfor blir voksenrollen et fokusområde. Vi vil involvere FAU i større grad – ta de med inn i workshop og arrangere kaféaktiviteter hvor partene kan møtes. Vi må jobbe mer med voksenrollen, og målet er kompetanseutvikling for både ansatte og foreldre slik at vi kan skape gode barnehage- og skolemiljøer, forebygge, avdekke og håndtere mobbing og andre former for krenkelser. Men dette klarer vi ikke uten at vi har foreldrene med på laget. De er viktige rollemodeller for ungene sine!

Prosjektet er allerede godt i gang. Representanter for kommunen har vært på nasjonal samling, det har vært arrangert workshop og i april skal Hurdal delta på en regional samling .

LES OGSÅ: Hurdal skole og kultursenter kan bli årets bygg

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.