• BUFFALO: Mange har gode minner om disse skoene, og dette bildet har blitt delt nærmere 600 ganger på Facebook. Foto: Marit Stoksflod.

Et lite bilde av noen platåsko, og teksten «Hva tenker dere om at disse er tilbake?» har gått som en farsott på sosiale medier.

Akkurat nå har over 7000 mennesker liket posten, 13800 har kommentert, og 592 har delt den.

– Posten har hatt 704 953 visninger, sier Marit Stoksflod og kikker på statistikk i facebookappen.

Både VGs Min Mote og Side2 har ringt til butikken på Råholt. NRK P3 gjorde et tappert forsøk, men nådde dessverre ikke gjennom.

for moro skyld

Stoksflod eier Skoringen Råholt sammen med Emma Nordgren. To ganger i året er de på en skomesse i Danmark, for å se hva de skal ta inn til butikken sin.

Der snublet de over en utstilling av Buffalo-sko. Disse var veldig populære da Stoksflod vokste opp på 90-tallet, så hun tok et bilde og la det ut på facebooksidene til Skoringen Råholt – for moro skyld.

Det har skapt et voldsomt engasjement. I tillegg til trafikken i sosiale medier, har mange vært innom eller sendt e-post og spurt etter Buffalo-sko.

– Folk sier de har vært på nett og søkt, men at de ikke finner dem, sier Stoksflod.

Nostalgi

I kommentarfeltet på Facebook er det flere som skriver at de har lett lenge etter disse skoene, og mange sier de gleder seg til at de er tilbake.

Folk har mange minner om disse skoene. De tagger hverandre, og skriver ting som «Yes endelig kan man bli 5 cm høyere igjen», «husker du?» og så videre.

– Det er nok nostalgien som skaper engasjementet. Alle som spør etter dem er fra generasjonen som vokste opp på 90-tallet. Jeg tror ikke de unge vet hva det er, sier Stoksflod.

Kan ikke love noe

Welcome Agency, agenturet som jobber med å få skoene inn her til lands, bekrefter stormen rundt skoene.

– Interessen har vært helt enorm. Det er helt galskap. Forrige gang det var på moten, var også Norge det største landet for Buffalo, sier Ali Reza, eier av Welcome Agency.

Han sier at skoene skal komme til Norge i høst, men kan ikke love at Skoringen Råholt får dem.

– De kommer til å finnes i et begrenset antall butikker. Vi vil at det skal være sånn, for å holde populariteten oppe.

Gjør alt de kan

Nordgren og Stoksflod på sin side, jobber for å få platåskoene til butikken på Råholt.

– Vi gjør det vi kan for å få det til, men vi kan ikke tvinge noen til å selge sko hvis de ikke vil, sier Stoksflod.

FAKTA om buffalo

  • Klesmerke, mest kjent for sine sko.
  • Ble kjent på midten av 90-tallet for sine plattformsko.
  • Popgruppa Spice Girls får mye av æren for skoens popularitet.
  • Skoene kommer i 10 cm og 20 cm høyde.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.