Når kan vi si at vi er norske, og hvem må vi være for å bli det? Bibliotekene i Ullensaker, Nannestad og Eidsvoll arrangerer sammen med fylkesbiblioteket i Akershus en debattserie for ungdom, kalt Tankerekka. Programleder Yousef Hadaoui fra Svart humor på NRK, er en av paneldeltakerne. Sammen med blant andre vinner av Fritt ords honnørpris, Nancy Herz og debattant Amal Aden, skal han diskutere hva det er som gjør en til norsk. Innhold, tema og gjester er bestemt av en lokal ungdomsgruppe som jobber med prosjektet. De står også for gjennomføringen. En av ungdommene, Tuva Mjelde Refsum fra Nannestad, skal være ordstyrer. – Jeg gleder meg. Det er mange som føler seg splittet mellom flere kulturer, sier hun.

Prosjektet har som mål å involvere og engasjere lokal ungdom i bibliotekene. Debattene er gratis, og også åpne for alle andre som vil komme – selv om det er ungdom som er i første rekke.

Tid og sted for debattene:

Nannestad bibliotek: Tirsdag 28. mars.

Eidsvoll bibliotek: Torsdag 30. mars.

Ullensaker bibliotek: Tirsdag 4. april.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.