Da hun hørte at det var lunsj på huset, gikk hun resolutt og blid inn i rådhusets kantine og fikk et hyggelig, første møte med noen av de ansatte.

I begynnelsen av mai skal hun være på plass i Hurdal rådhus. Men før hun kommer så langt, skal hun kjøre bygda på kryss og tvers.

GJØRE SEG KJENT

- Noe av det første jeg skal gjøre, er å kjøpe meg et kart, sette meg i bilen og kjøre på store og små veger i hele bygda, forteller hun.

49-åringen kommer fra jobb rett over skogen - fra Lunner, hvor hun er assisterende rådmann. Hun er bosatt på Hønefoss og skal pendle fram og tilbake på jobb.

- Hurdal og Lunner er like på det å være by og land på én gang, selv om Lunner har flere innbyggere enn Hurdal. Begge er vekstkommuner som er avhengig av interkommunalt samarbeid. Men Hurdal har mye tydeligere visjoner på hvordan den vil ha det nå og i framtida. Bærekrafttanken ligger i bunnen og understøtter dette. Det er viktig å klare å ta være på det særpreget inn i utviklingen. Det handler om å være attraktiv og planlegge utvikling og boligbygging. Det skjer mye i Hurdal, som er midt inne i effekten av Gardermoen. I Lunner har denne effekten stoppet ved Harestua, mener Rudrud Herdlevære.

LES OGSÅ: Slutter med umiddelbar virkning

KJENNER SAMMENSLÅINGSPROBLEMATIKKEN

Den nye rådmannen kjenner kommunesammeslåingsproblematikken fra Lunner kommune. Også det har Hurdal og Lunner til felles.

- Lunner og Gran hadde undertegnet en intensjonsavtale, men akkurat som i Ullensaker og Hurdal sa folket nei. Når det kommer til sammenslåing, handler det om å fornye og bygge noe nytt, men samtidig ta vare på særpreget. Vi kan bare konstatere at nå er dette historie, sier Bente Rudrud Herdlevære.

- Hvilke utfordringer mener du Hurdal står overfor?

- Det er altfor tidlig å si noe som helst om. Først må jeg bli kjent med bygda og de ansatte før jeg kan snakke om utfordringer, svarer Rudrud Herdlevære.

- Ville du foretrukket å bli kalt rådkvinne?

- Rådmann er en grei betegnelse. Det er en gammel og velkjent stillingsbeskrivelse.

LES OGSÅ: Nå mener rådmannen at det får være nok

BEGYNNER PÅ RETT TID

Rudrud Herlevære mener hun begynner i den nye jobben sin på rett tid av året.

- Våren er en vakker tid. Det blir flott å kjøre til Hurdal når naturen er på sitt frodigste, sier hun.

- Flytte til Hurdal er ikke aktuelt?

- Nei, jeg har mann og fire barn i alderen fra sju år og opp til 22. Jeg blir boende i Hønefoss, slår Hurdals nye rådmann fast.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.