• ros: – Kommunen gjør det som trengs for oss, sier 82 år gamle Rolf Charles Robert Christian Ellertsen.
  • STYRKETRENING: – Det er litt slitsomt, men det er fint å komme seg ut og møte andre, sier 83 år gamle Anne Lise Holtet.

– Det er viktig å tørre å være aktiv. Sett deg ikke ned. Det er aldri for seint å begynne og trene, sier fysioterapeut Kristoffer Garsjø.

Han er en av kommunens fysioterapeuter som driver et fallforebyggende tilbud.

- KJEMPEFINT TILTAK

– Dette er et kjempefint tiltak, sier 82 år gamle Ellertsen med det omfattende fornavnet Rolf Charles Robert Christian.

Ellertsen har hatt to slag, men er nå i full vigør igjen og deltar i den fallforebyggende gruppa på Vilberg helsetun.

KOMMUNALT TILBUD

– Tilbudet gjelder hjemmeboende over 65 år som føler seg ustøe, har problemer med balansen og styrken i beina. Brukerne eller familien kan søke å få bli med. Noen kommer vi sjøl i kontakt med og anbefaler dem å bli med, forteller Kristoffer Garsjø.

– Vi gir også tips og råd om egentrening og forhold i hjemmet som bør utbedres. Det kan gå på belysning, tepper på gulvet og løse ledninger som man kan snuble i, og oppmerking. Noen trenger også montering av støttehåndtak.

– Ergoterapeuten er med og gir råd om kosthold og ernæring, forteller han.

– TRENER PÅ VANSKELIG TING

– Vi har grupper både vår og høst, ei på Gladbakk på Råholt og ei på Vilberg helsetun, og nabokommunene har tilsvarende opplegg, forteller Garsjø.

– Vi trener på vanskelig ting under trygge forhold, blant annet for å komme opp igjen fra gulvet om man skulle falle. Vi må av og til pushe på litt, slik at deltakerne går utenfor komfortsonen. Vi fører statistikk og ser at treningen hjelper de aller fleste, sier Kristoffer Garsjø.

Tilbudet omfatter trening i én time en eller to dager i uka. Etterpå er det kaffe og sosialt samvær.

Treningsopplegget går over tre måneder og er blitt så populært at det er venteliste for å komme med.

ROSER

Kommunen gjør det som trengs for oss, sier Ellertsen.

– Det er så godt som gratis å være med i fallgruppa. Jeg har hatt to hjerneslag og har fått den hjelpen jeg trenger. Jeg har vært innlagt på 1. avdeling på helsetunet to ganger. De ansatte er helt fantastiske, roser han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.