– Jeg synes det er et flott tilbud med Åpent småbarnstreff. Da kan barna møte andre barn og bli kjent med dem i stedet for å være hjemme alene. Da kan de sosialiseres litt, og det blir en mykere overgang til den ordinære barnehagen, sier Ians pappa Jimmy Berg.

Han forteller at Ian har fått plass i Bjerketun barnehage til høsten. De har benyttet seg av kommunens åpne tilbud i et års tid.

TO DAGER I UKA

Kommunens åpne småbarnstreff, tidligere Åpen barnehage, holder nå til i kirkekontorets lokaler. Tidligere var de lokalisert på Nannestad helsestasjon.

Leder for småbarnstreffet, som er åpent tirsdager og torsdager, er Merete Fjeld Årdal.

– Det er fine lokaler i kirkens kontorbygg. Her får vi også disponere et kjøkken. Tilbudet er først og fremst for dem som ennå ikke har fått fast barnehageplass, men det er selvsagt også åpent for andre som ikke ønsker ordinær barnehageplass. Det er også veldig fint for innvandrerfamilier, sier Fjeld Årdal.

NETTVERKSBYGGING

Hun mener tilbudet betyr mye for integreringen.

– Her kan man sosialiseres, bli kjent med andre mennesker, knytte kontakter og danne nettverk, sier Fjeld Årdal.

Selv er hun utdannet spesialpedagog, og ansatt i PP-tjenesten i kommunen.

– Jobben min med småbarnstreffet utgjør bare en 20 prosents stilling. Dette har jeg jobbet med i seks år nå. I tillegg jobber jeg 60 prosent som utøvende spesialpedagog i barnehagene i Nannestad, slik at jeg er tett på barna også etter at de begynner i vanlige barnehager, sier Fjeld Årdal.

FRI LEK

Hun forteller at de stort sett følger rutiner og innhold som gjelder for ordinære barnehager.

– Åpent småbarnstreff er et lavterskel- og gratis drop-in-tilbud, og det er alt fra tre til 15 barn her hver gang. Vi holder aller mest på med fri lek, men vi har også en samlingsstund, både voksne og barn, hvor vi synger, leser og spiller instrumenter, og så spiser også sammen. Alle har med mat selv, sier Fjeld Årdal.

Noen dager skjer det også litt ekstra. Av og til besøker de steder som biblioteket og Nannestad sykehjem.

– Førstkommende tirsdag, som blir sommeravslutningen hos oss, skal vi på gårdsbesøk og se på dyra der, sier Fjeld Årdal.

Hun opplyser at det snittalderen på barna som benytter tilbudet er fra fem-seks måneder til om lag to og et halvt år.

LES OGSÅ: Får sang og musikk inn med morsmelken

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.