Siden Hersjøen camping ble nedlagt og solgt, har den 87 mål store eiendommen ligget brakk. Eieren, Ragde Eiendom, ville bygge 50-80 boliger, men fikk nei av kommunen. Da leide de ut til det Stavanger-baserte selskapet The Property Group, som ble stiftet i 2015 og ville bosette flyktninger i en brakkeby der. Også dette ble nedstemt.

STØYSONE

Ullensakers bolig-nei på den nedlagte campingplassen har bakgrunn i utbyggingsstruktur.

- Er det fullstendig uaktuelt med boliger der, uansett type?

- Vi forholder oss til kommuneplanen, ut fra den er boliger uaktuelt. Kommunen dekker behovet for utbyggingsområder på eksisterende tettsteder. Hovedtyngden av utbyggingen legges til Jessheim og Kløfta, samt Nordkisa, Borgen og Algarheim. Som følge av flystøy er det ikke ønskelig å legge inn nye boligområder i Mogreina og på Sand, påpeker enhetsleder Inger Kronen Tveranger.

- Hvorfor si nei til boliger der, men ja til der Dønnum fabrikker lå, tvers over Trondheimsvegen?

- Det området har ligget til boligformål i kommuneplanen en stund. Det dreier seg om transformasjon av et næringsområde, og kommunen ønsket å stimulere opprydning etter tidligere virksomhet. Kommunen ønsket ved sist kommuneplanrullering ikke å legge ytterligere områder i denne støysonen.

- Hva kan eiendommen eventuelt brukes til?

- Eiendommen er i kommuneplanen satt av til nåværende friområde. Det var også formålet da det var campingplass der.

- Har det kommet andre planer fra eier eller leier om dette området?

- Nei, det er ikke mottatt søknader om byggetiltak her etter at kommunen avslo søknaden om asylmottak, påpeker Tveranger.

STILLSTAND

Edgar Haugen i Ragde eiendom sier at de for tiden ikke er noen aktivitet rundt eiendommen ved Hersjøen.

- Og det er fordi vi ikke har kommet opp med noen god plan for eiendommen, og at vi er litt i villrede for hva vi skal gjøre der. Men vi jobber med boligregulering, påpeker han.

- Kommunen vil ikke ha boliger der, men dere har altså ikke sluppet den ballen ennå?

- Nei, det har vi ikke. Men denne saken er ganske liten for oss, vi har mer enn nok annet å gjøre. Kanskje lager vi en campingplass der, sier han retorisk.

Han bekrefter også at forholdet til The Property Group i Stavanger er avsluttet.

- Da jobbes det vel heller ikke med å få til et flyktningemottak der?

- Nei, ikke foreløpig, påpeker Edgar Haugen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.