Fylkesrådmannen har fremmet innsigelse mot reguleringsplanen for Vilberg-området som kommunen nå jobber med. Årsaken er to gravhauger på området.

– Men disse ligger ikke på skoletomta på Tynsåk, presiserer rådgiver Bjarne Gaut i Akershus fylkeskommune.

– De ligger på området til Eidsvoll videregående skole, men vi må behandle hele reguleringsområdet under ett. Vi har derfor bedt om at det blir definert en hensynssone rundt haugene slik at det ikke gjøres store terrenginngrep der. Jeg regner med at vi kommer til enighet med kommunen om dette, sier han.

– På selve skoletomta er det bare funnet to enkeltstående kokegroper. Disse er ganske vanlige, og vi tillater at disse kan bygges ned, opplyser Gaut.

Fylkesmannen har tidligere fremmet innsigelse mot bygging av skolen på dyrket mark på Tynsåk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.