Nå satser det private helseforetaket på et nytt konsept til 30 millioner i personalboligene på Stensbyhagen.

- Her gjør vi alt for at brukerne skal trives. Grunnmuren er lagt. Nå begynner vi å bygge huset, sier Bente Johannessen. Hun er områdeleder for bo og omsorg i Incita. Nå tar hun og administrerende direktør Ove Allers, EUB med på en omvisning på Stensbyhagen på Minnesund. Incita kjøpte 22 leiligheter, eneboligen Fredheim og det gamle kapellet i vår. Nå har de bygd opp et botilbud for mennesker med rus- og psykiatriutfordringer. I dag huser de 13-14 beboere. Oppdragsgivere er kommuner og bydeler.

- Totalt har vi brukt 30 millioner kroner i kjøp, oppussing og investeringer her, sier Ove Allers. Den nye driften startet i juni. Brukerkapasiteten er dobbelt så stor som den er i øyeblikket, Nå er Incita-folket i gang med å sy sammen et helhetlig tilbud til brukerne. Det vil blant annet bidra til nytt liv, både i eneboligen Fredheim og nabobygningen kapellet.

LES OGSÅ: Skal behandle psykiatriske pasienter med sunt kosthold, naturopplevelser og trening

TV-titting og sosialt samvær

- Inne i eneboligen er det fellesarealer for beboerne. Her er det muligheter for kjøkken, dagligstue, TV-titting og sosialt samvær, sier Johannessen.

Førsteetasjen har allerede fått en ansiktsløftning. Nå er det duket for etasjen over. I kapellet planlegges det alt fra treningsrom og møbelmekkeverksted til bordtennis- og biljardstue. Brukerne er hele tiden sentrale i utformingen av fellesbotilbudet.

- Brukermedvirkning er kjempeviktig, spesielt for denne typen beboere. De skal føle respekt, og at de får være med og utforme sin egen hverdag, sier Allers.

- Vi jobber målrettet for at de som bor her skal få et verdig liv og klare seg mest mulig selv. De skal få hjelp og støtte til å møte utfordringene sammen med oss. Dette gir grunnlag for god livskvalitet, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Privat helseforetak starter psykiatrisk sykehus ved Hurdalssjøen

Fra kutt til økt omsetning

Modellen er bygd på mange av de samme prinsippene som Hurdalsjøen Recoverysenter. Det innebærer blant annet stort fokus på fysisk aktivitet i hverdagen.

- Det er samme driftsfilosofi, med unntak av spesialisthelsetjenesten. Det gjør vi ikke her, sier Allers. Helseforetaket Incita AS endte fjoråret på drøye 138 millioner kroner i omsetning. Dette øker ifølge Allers til rundt 170 millioner kroner i år. Økningen kommer etter at selskapet høsten 2014 måtte legge ned Nes sykehjem. 50 personer mistet jobben. 30 årsverk ble kuttet. Tirsdag fortalte Ove Allers om snuoperasjonen under frokosten for næringslivet i Eidsvoll.

- Det har vært god vekst på alle virksomhetsområdene. Den store driveren var barnevernsområdet på grunn av flyktningkrisen i fjor. Vi åpnet to nye omsorgssentre. Bo og omsorg har også bidratt til økningen. Det samme har spesialisthelsetjenesten. Vi har også stort sett hatt fulle hus på sykehjemmene gjennom hele året, sier Ove Allers.

Helseforetaket Incita AS

Stiftet i 2003

260 ansatte

Besøksadresse: Bønsbakken 13A, 2073 Bøn

Driftsinntekter 2015: 138.601.000 kroner. 2016: 170.000.000 kroner.

Daglig leder: Ove Allers.

Styreleder: Ole Andreas Underland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.