– Uten alle lag og foreninger som stiller opp med mange frivillige i disse dagene, og selvsagt idretten og andre aktører, hadde vi aldri klart å få på plass et så godt ferietilbud, sier kulturkonsulent Kathrine Øynebråten i Ullensaker kommune.

– Hvorfor er disse aktivitetene så viktig?

SKATEPARKEN: Populær plass for uorganisert sport

– Langt fra alle reiser på ferie, og vi ønsker å ha ulike tilbud til dem som er hjemme. Det er stort sett snakk om lavterskeltilbud, og det aller meste er gratis, påpeker hun.

MER ENN SPORT

Øynebråten nevner særlig alle dem som ikke driver aktiv idrett.

– Da kan høstferien være en fin tid for å prøve seg på ymse aktiviteter. Vi mener det er svært viktig å ta hensyn til alle innbyggerne våre, og setter stor pris på at så mange aktører satser stort på høstferien. De er proffe og gjør dette hvert år – også i vinterferien, og vi er veldig fornøyde med programmet hvert eneste år, sier hun, og bruker anledningen til å slå et slag for naturen også.

-Ullensaker har mange friluftsopplevelser å by på, som jo ikke er noe spesifikt høstferietilbud. Men vi benytter enhver anledning til å bevisstgjøre hvor heldige vi er med natur rundt oss på alle kanter. Her kan man gå alt fra en spasertur rundt Nordbytjernet til lange skogsturer i Romeriksåsen, påpeker hun.

POPULÆRT

– Blir disse ferietilbudene brukt av folk?

– Ja, vi vet at de ulike programpostene er godt besøkt, og det er vel derfor alle foreningene fortsetter å tilby dem. Jeg tror mye av suksessen er den store bredden i programmet – det skal godt gjøre ikke å finne et tilbud som passer her. På toppen av alt har også kinoen dagforestillinger gjennom hele uken. Mange aktører bidrar altså til å gjøre høstferien til en god uke for mange, og det blir ikke kjedelig i Ullensaker selv om man er hjemme, sier hun.

Her er noen av aktivitetene i høstferien:  

Bibliotekene i Ullensaker er åpent hver dag unntatt søndag (Kløfta er stengt fredag også). FIFA-turnering på Jessheim for de mellom 8 år og 12 år, onsdag.

Lan-party i ungdomshuset Calypso fredag til søndag.

I gamle Algarheim skole er det husflidsaktiviteter for barn i alderen 8–12 år på mandag.

Fotballskole, Bakkedalen kunstgress mandag – torsdag.

Ballspill og aktivitet for barn 8–16 år i Kløftahallen, mandag – torsdag.

Alfhallen mandag – torsdag: Basket, volleyball, håndball, fotball og innebandy barn 8–16 år. Prøv skyting i Norges flotteste skytebane. Alder fra 10 år, passer også funksjonshemmede.

Jessheim is- og flerbrukshall, mandag – torsdag: Ishockey, nybegynnertilbud til gutter 7 -13 år. Innebandy. Køller kan lånes, husk innesko med lys såle. Lær boksing av Jessheim bokseklubb. Utlån av boksehansker, ta med treningstøy.

Ullensaker gym & turn tilbyr turn og dans i Mogreina, Nordkisa, Hovin, Bakke-Vesong, K-bygget, og Gystadmarka barneskole.

Hoppenspretthallen, Jessheim. Mandag og tirsdag tilbud om turn og trampoline 12–16 år.

Golfkurs, Miklagard golfbane Kløfta. Mandag – torsdag. Gratis for skoleelever i Ullensaker.

Åpent bad, Vesong skole Kløfta. Mandag til torsdag.

Friskating i Jessheim skatepark onsdag- fredag. Utlån av brett – husk bruk av hjelm.

Familiedag ved Nordbytjernet, tirsdag. Også i år blir det ordnet med varm grill og bål ved sandvolleyballbanene. Aktiviteter som slakkline, pinnebrød, spill, fisking.

Onsdag og torsdag tilbyr Flymuseet modellflykurs. Erfarne instruktører er med begge dager.

Kodekurs i Eidsvoll bibliotek mandag. Her får du lære mer om programmering med Scratch. Passer best for 8–13 åringer.

Juniorklubb i Søndre Samfund. Gratis, sosialt møtested for alle fra 5.–7. trinn i Sørbygda. Mandag og tirsdag. Ungdomskafé – rusfritt og hyggelig møtested for alle ungdom torsdag, for 8. trinn opp til 18 år.

Lesestund for barn i Råholt bibliotek, onsdag. I Eidsvoll bibliotek torsdag.

Eidsvoll bibliotek mandag og torsdag – Lagedag for alle fra 1. -7. trinn.

Badet kulturtun onsdag. Bandkurs for jenter mellom 11 og 17 år. Prøv instrumenter og lær en sang. Du trenger ikke å kunne noe fra før. Eidsvoll Kulturskole arrangerer teaterlek torsdag. Elementære øvelser i teater og dans – for barn 6–10 år.

Torsdag og fredag er det basketballskole i Råholthallen.

Råholt bad har utvidet åpningstid.

Familieuke ved Eidsvoll 1814, med barneaktiviteter og omvisninger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.