• Feiringminister Torbjørn Ellingsen

I 2009 ble aldershjemmet på Feiring lagt ned. I desember 2015 bestemte kommunestyret å bygge om lokalene til et omsorgssenter med åtte omsorgsboliger. Noe som ble ønsket velkommen av feiringregjeringen.

– Vi tenker jo at det er tilvekst til eldreomsorgen i bygda, som er positivt. Dem som ikke klarer seg i hus, men som heller ikke trenger å være på aldershjem, kan få en plass å bo nærme slekta, og tettere på miljøet og vennene de kjenner, forklarer feiringminister Torbjørn Ellingsen.

Nye generasjoner

I tillegg til å gi de eldre et sted å bo i bygda, tenker Ellingsen på de nye generasjonene som skal flytte til Feiring.

– Det er veldig populært når det kommer gårder til salg i Feiring. Vi vil jo ikke jage folk fra hjemmene sine, men det kan utløse at noen flytter fra gardene sine, og gir plass til en ny generasjon, sier feiringministeren, og legger til:

– Men det handler først og fremst om at de eldre, som nå syns det er vanskelig å hanskes med et stort hus, kan få muligheten til å bo i Feiring en stund til, sier han.

Ingen leverte anbud

Eiendomssjefen i Eidsvoll kommune sier at det har ikke stoppet hos dem, men hva skjer med eiendommen i Feiring?

– Det skjer ikke fryktelig mye. Vi har hatt en anbudsrunde, men det var ingen som leverte et anbud på det, forklarer eiendomssjefen i Eidsvoll kommune, Erik Lunde.

Hvorfor ingen leverte et anbud, er det vanskelig å spekulere i.

– Det er ikke et stort oppdrag, og så ligger det der det ligger. Men hovedgrunnen er nok at det er mye byggeaktivitet andre steder å gå på, sier eiendomssjefen.

Lunde legger til at han ikke har erfaring med at det er mange som leverer anbud på større prosjekter heller.

Vedlikehold

Men så, hva skjer i mellomtiden? Blir det gjort vedlikehold på eiendommen?

– Nei, sier eiendomssjefen.

– Men vil ikke eiendommen stå og forfalle i mellomtiden?

– Det er riktig det du sier, men så lenge det står med varme og sånne ting, så er det ikke noen stor sak. Det er lite av det innvendige som skal brukes om igjen, så vi er ikke bekymra for forfallet, sier Lunde.

Så hva skjer nå?

– Vi ser på forskjellige alternative løsninger, sier Lunde, uten å ville si mer.

Torbjørn Ellingsen syns det er trist, men har ikke mistet håpet.

– Jeg håper det finnes noen som trenger et sånt prosjekt også, sier han.

Fakta

  • Feiring aldershjem ble lagt ned i 2009, og kommunestyret vedtok i desember 2015 å bygge om lokalene til omsorgssenter med åtte omsorgsboliger.
  • Politikerne har avsatt 23 millioner kroner til prosjektet.
  • Planen er at husleie fra framtidige beboere og støtte fra Husbanken skal finansiere hele prosjektet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.