• VIL OPP: Cato Strømberg og Ull/Kisa ser mot toppen i norsk fotball.

Før sesongstart ble oppgraderingen av Jessheim stadion fullført. Det innebærer en helt ny tribunedel bak det nordre målet. Med denne utvidelsen kan klubben enkelt innfri kravene som må til for at det kan spilles eliteseriefotball på Ull/Kisas hjemmebane, dersom klubben skulle nå målet om opprykk.

– MINSTEKRAVET INNE

– Ja, nå har vi minstekravet inne til publikumsfasiliteter, bane og lys, sier Cato Strømberg, daglig leder i Ull/Kisa fotball til EUB.

Den nye tribunedelen har i likhet med hovedtribunen overbygd tak og holder rundt 900 sitteplasser. Med setene på motsatt kortside, uten tak, har Jessheim stadion nå 2462 sitteplasser. Infrastrukturkravene fra Norges Fotballforbund sier at man må ha minst 3000 sitteplasser i Eliteserien.

– Vi har fått godkjenning på å sette opp en tribune på TV-siden med midlertidig godkjenning om det skulle bli aktuelt, sier Strømberg.

Med ståplasser har Jessheim stadion i dag godkjenning for 5600 besøkende. Den nye tribunen ble bygd i forbindelse med Gystadmarka ungdomsskole som ligger vegg i vegg. Oppgraderingen inkluderer også et servicebygg mellom tribunene. Også hovedtribunen på langsiden er bygd ut med kontorlokaler i endene.

– Filosofien vår er å bygge stein på stein. Vi prøver å dra med oss hele klubben for å bli en stabil norsk toppfotballklubb i OBOS-ligaen eller Eliteserien. Vi har et mål om å komme opp i Eliteserien etter hvert, og da har vi sørget for å ta med og utvide anlegget, slik at vi er klare med det som trengs for å bli en eliteserieklubb, sier Strømberg.

Den nye delen ble innviet av HamKam-supportere i første serierunde. På søndag kan den igjen tas i bruk når Strømmen kommer på besøk for lokaloppgjør.

FØRSTE KAMP PÅ NYE MYHRER

Mellom sesongene har også Eidsvold Turn fullført store oppgraderinger på anleggsfronten. I løpet av 2017 har klubben fått på plass nytt hovedanlegg på Myhrer med kunstgress, undervarme, vanningsanlegg og flomlys. På lørdag skal A-laget spille sin første seriekamp i årets 3. divisjon. Selbak står på motsatt halvdel i det som blir Turns første seriekamp på den nye banen.

FAKTA - JESSHEIM STADION

  • Hjemmebanen til fotballklubben Ull/Kisa.
  • Ble åpnet i 2011.
  • Het opprinnelig UKI Arena, men skiftet navn i 2015. 
  • Dekket er av kunstgress, som ble oppgradert i midten av 2017-sesongen.
  • Tilskuerrekorden er på 3500 fra da LSK var motstander i 3. runde av cupen i 2012. 
  • Jessheim stadion er i dag godkjent for 5600 besøkende.

LES KOMMENTAREN: Gode muligheter for å finne neste Kisa-stjerne 

LES OGSÅ: Alle kunne gå med hodet hevet etter Eidsvoll-derbyet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.