– Vi bygger nå våre første 28 boliger, et annet selskap er i gang med åtte leiligheter. Utover våre igangsettes bygging av rekkehus. De vi bygger nå skal stå ferdig i høst, sier daglig leder Dag Engelsrud i Weenbo Vilbergskogen as.

Byggestart ble forskjøvet seks måneder etter påstand om salamandere - som ikke fantes.

- Vi klarer ikke å hente inn all tiden, men likevel kan det bli innflytting i noen av leilighetene før sommerferien, majoriteten er ferdig utover høsten.

Flere utbyggere

- Tid er en vesentlig faktor og derfor valgte vi å selge noen tomter, for å styrke økonomien i prosjektet, sier Engelsrud som følger en prosjektkalender og skal i gang med flere prosjekter i flere av nabokommunene.

Totalt skal det bygges rundt 107 boliger i Vilbergskogen, og interessen er stor i følge daglig leder Kjetil Bergersen i Privatmegleren.

– Vi har lagt ut 20 leiligheter i to felt. I det ene er 8 av 12 solgt, i det andre er alle 8 solgt. Når byggingen har pågått litt til, legger vi ut flere, sier han.

Særlig har det vært etterspørsel etter de minste leilighetene på 37 kvadratmeter. De er i feltet der åtte av åtte er solgt.

– Vi har kø av kjøpere som vil inn i slike, særlig unge mennesker og førstegangsetablerere. Det er tydelige tegn i markedet som viser at leiligheter til rundt to millioner kroner er etterspurte, sier megler Lars Kristian Hanssen i Privatmegleren.

TILRETTELAGTE BOLIGER

Engelsrud vurderer også å endre planene for noen av de kommende leilighetene med tanke på folk med fysiske funksjonshemninger.

– Hva betyr det i praksis?

– Alt fra trinnfri adkomst, større døråpninger for rullestolbrukere, til kjøkkenbenker som kan heves eller senkes. Tanken er forholdsvis ny og vi ønsker å prosjektere i tett dialog med brukere og beboere. Vi har spurt kommunen om hva de mener, og venter på svar, sier han.

– Er det et behov for slike?

– Vi tror det, men det er det vi ønsker å snakke med kommunen og private aktører om. Vi ønsker å komme i direkte kontakt med brukere, for å bygge slike er både bedre og billigere enn å bygge om en standardbolig som er vanlig. Så håper vi å treffe et segment i markedet, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.