Etter planen vil arbeidet med den nye jernbanebrua over Minnevika begynne i 2019. Det medfører at seilingsleden gjennom Vorma kan bli stengt i opptil tre sesonger, og Skibladner vil være avhengig av et alternativt tilleggssted for å fortsette til Eidsvoll.

GOD INNSATS

– Vi har gleda oss over det at ordføreren jobber for at Skibladner fortsatt skal gå til Eidsvoll, sier Astrid Galstad.

Som EUB tidligere har skrevet, har ordfører John-Erik Vika kommet med forslag om å bygge en provisorisk brygge ved Mjøssamlingene.

– Det viktigste er at Skibladner fortsatt kommer til Eidsvoll, sier Galstad, som påpeker at det ikke spiller noen rolle eksakt hvor i Eidsvoll det legges til rette for at det historiske skipet skal legge til kai.

–Vi ser for oss en T-formet brygge, der Skibladner enkelt kan legge til sideveis i fronten av brygga, og at folk enkelt kan stige av og på, forklarer hun.

MANGE FORDELER

Ifølge ekteparet finnes det mange fordeler ved å få Mjøsas hvite svane inn til Morskogen stasjon.

– Her ligger det fint til rette for parkering av biler, og framkommelighet for buss er god, sier Jan Børresen.

Ifølge de to bør det også være fullt mulig å sette opp busstilbud mellom Morskogen og Eidsvoll stasjon.

KAN KOMBINERE

Ekteparet trekker også fram muligheten for å kombinere båttur med en sykkeltur via Mjøstråkk, eller benytte turisthytta for en overnattingstur. De påpeker også at stedet er allment tilgjengelig, og at det også vil være enkelt å benytte for bevegelseshemmede.

–Det hadde vært artig hvis Morskogen ble vurdert, men det viktigste er som sagt at Skibladner fortsatt kommer til Eidsvoll, sier Galstad.

ØNSKER Å KOMME TIL EIDSVOLL

– Eidsvoll er historisk viktig for Skibladner, og vi ønsker selvsagt anløp dit, men det er viktig at løsningen er sikker og gjennomførbar. Det er noe kapteinen vil vurdere når det kommer formelle forslag, sier markedssjef i Oplandske Dampskibsselskap, Eva Stø, som ønsker forslag til alternative ruter hjertelig velkommen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.