• BARN: Storgata stenges under Jessheim Barnefestival så lokale lag og foreninger kan invitere til aktiviteter. Arkivfoto

Jessheim bys femårsdag i juni i fjor ble markert med en byfest, en feiring Tore Kværner og Jessheim Storsenter vil fortsette med. Den helgen sammenfalt med det mangeårige arrangementet Jessheim Barnefestival. Da Kværner begynte å arbeide med årets utgave 7. – 9. juni, oppdaget han at utbyggeren av LHL-sykehuset, Helsehuset og legevakta har åpningsfest samtidig.

Da ble det ble naturlig å samordne dette til vår lokale festival på Jessheim, sier han.

Samfunnsdirektør Sverre Landmark i Aspelin Ramm som bygde Gardermoen Campus som det heter, var ikke vond å be.

- Vi ville uansett ha en festival i stedet for bare snorklipping. Hos oss skal det blant annet handle om fag, mat og folkehelse i et arrangement over flere dager. Vi vil at folk skal komme for å bli kjent med sykehuset og området, sier han.

KULTUR OG AKTIVITET

- 9. juni har vi åpen dag, og vi starter med frokost. Så går det slag i slag med mosjonsløpet Blodomløpet som er åpent for alle og som arrangeres av Ull/Kisa, sier han.

Barn får muligheten til å lage fuglekasser og det blir bamsesykehus. Ambulansehelsetjenesten stiller med ambulanser og mannskap så folk kan ta førstehjelpsøvelser, og det blir fiskekonkurranse. Blant mange andre aktiviteter.

- Vi avslutter med en familiekonsert med Adam Douglas som har med seg et kor for anledningen satt sammen av korene Kolon og Ullensaker Show Choir, sier Landmark.

Han lover en intens familieformiddag og etter konserten loses alle til byen Jessheim Barnefestival som går av stabelen i Storgata. Den blir stengt fra fredag ettermiddag og ut søndagen.

- Her blir det anledning for lokale lag og foreniger tilå vise seg frem og invitere på aktiviteter, sier senterleder Christin Brandt.

RÅDHUSPLASSEN OG TORGET

Storsenteret og kommunen bygger hver sin scene på henholdsvis Jessheim Torg og Rådhusplassen. Sistnevnte inviterer til musikkfestival.

- Vi tenkte egentlig på å arrangere en musikkfest over flere dager som Oslo har, men begynner i det små med en dag med våre lokale aktører på dagtid 9. juni. Vårt felles mål er å skape liv i bygatene, sier kultursjef Jon Henrik Solhei.

På torget blir det kveldskonsert fredag og lørdag, i tillegg til dagaktiviteter som ikke er spikret ennå.

- 8. Juni skal Katrina fra Katrina and the Waves skape 80-tallsstemning, dagen etter står Penthouse Playboys og Loveschack på scenen. Juni er en typisk festivalmåned over hele landet, da må vi ha det i Jessheim også, sier Tore Kværner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.