I formannskapet 6. februar anbefaler rådmannen at det kan igangsettes planarbeid for leiligheter i Trondheimsvegen 181 på Svenskestusletta nord for LHL-sykehuset, med blant annet følgende føringer:

Antall boenheter må reduseres og være tilpasset områdets karakter og særpreg, med en arealutnyttelse og byggehøyder tilpasset strøket.

BEBYGD

Bebyggelsen i området består i hovedsak av eldre eneboliger med relativt store eiendommer. På den aktuelle eiendommen på 3,1 mål står en enebolig med garasje. Dette vil Jessheim-firmaet Fjeldheim Bygg og Eiendom å beholde, men fradele anslagsvis 2,5 mål til leilighetene. Foreløpige prosjektskisser viser to nye bygg med henholdsvis fire og seks leiligheter over to etasjer, felles utearealer, garasjer og parkering.

LES OGSÅ: - Dette har gått for langt

FOR MANGE

– Dagens boliger er i hovedsak enetasjes, hvor noen har loftsetasje. Nye tiltak må tilpasses området best mulig. Prosjektet skiller seg ut fra nabobebyggelsen ved at de har to etasjer. En løsning med to etasjer må vurderes i en eventuelt plansak, skriver rådmannen i sin innstilling.

I tillegg melder han at tilsendt løsning ikke gir tilfredsstillende størrelser og kvaliteter på leke- og utearealer.

– Prosjektet må planlegges med mer uteoppholdsareal, som er skjermet for trafikk og parkering og som ligger i tilknytning til inngangspartiet. Ut fra dette kan det synes som om ti boenheter er for mye for denne eiendommen, påpeker han.

Rådmannen lander dermed på at det trolig vil gi en bedre utforming av prosjektet å fjerne eksisterende hus og innlemme hele arealet i det nye prosjektet.

– Det ligger til rette for en fortetting i området, men på sikt kan det være aktuelt for en større transformasjon. Endelig utforming må avklares i en plansak, skriver han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.