Inngrep som nå gjøres, foregår på Jernbaneverkets egen grunn for å legge til rette for hovedarbeidene. Dette skjer samtidig med at forslaget til reguleringsplan er ute på høring. Fristen for innspill er 27. mai.
Planene for fylling i Vorma har tidligere ført til skarpe protester, og Norsk Bane har foreslått et helt annet trasévalg.
- Vi har engasjert Huser entreprenør til å bygge ei midlertidig anleggsbru ved utløpet av Doknesevja. Dette arbeidet blir ferdig løpet av juni, forteller Steinar Hognestad som er byggeleder for de forberedende arbeidene.
- Seinere skal det bygges ei permanent bru.
- Vi har også ute anbud på å sette inn tre kulverter under sporet. Dette arbeidet må gjøres mens det er stans i togtrafikken, forteller han.
- Første planlagte togfrie helg er i uke 38.
Hovedarbeidene ved dobbeltsporet mellom Venjar og Langset starter ikke før i 2018, men Jernbaneverket skal gjøre flere forberedende arbeider. Det skal blant annet foretas prøvepæling ved Hundsebittet og på Minnesund for å finne ut dimensjoneringen på de nye bruene som må bygges.
Dobbeltsporet, med ny jernbanebru på Minnesund, skal stå ferdig i 2023. I 2024 skal dobbeltsporet være fullført helt til Hamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.