Forrige uke sprakk nyheten om at den populære Jessheim-restauranten Ciao Bella, som har servert italiensk mat på Jessheim storsenter siden åpningen i 2003, var konkurs. Årsaken var manglende innbetaling av merverdiavgift. Det skal også være skattekrav rettet mot restauranten.

Nå kan EUB avsløre at restauranten er reddet.

KASTET SEG RUNDT

Wok Togo, med Vi Huynh i spissen, har kjøpt opp restauranten.

– Dette er en ren investering. Jeg ville ikke la den restaurantperlen bare forsvinne og stenge. Konseptet, menyen, de ansatte og alt vil fortsette som før – Arnulf blir også fortsatt å se i restauranten, sier den nye Ciao Bella-eieren Vi Huynh.

De kom i mål med forhandlingene og signerte kontrakt fredag kveld, overtok eierskapet lørdag og restauranten holder åpent som normalt i morgen mandag og fremover.

– Og ta det med ro, jeg vil understreke at dette ikke blir noen kinarestaurant. Vi skal bevare konseptet og kvaliteten, legger han til. 

Vi Huynh ønsker ikke å kommentere kjøpesummen. 

LES OGSÅ: Ciao Bella-eier Arnulf Bjørnstad satser med ny italiensk restaurant

– EN GOD LØSNING

Bostyrer Odd Hanisch bekrefter oppkjøpet.

– Fredag kveld kom vi til enighet med en løsning og avtale. Vi har hatt kontakt med flere interessenter, men er fornøyd med den løsningen vi endte opp med. Det innebærer at virksomheten videreføres, ansatte beholder jobben og de får lønn før jul, sier advokat og bostyrer Odd Hanisch til EUB.

– Dette er en god løsning for både ansatte, senteret og kreditorer. Jeg er glad for at vi kom i mål, sier bostyreren.

GLAD de slapp å stenge

Senterlederen på Jessheim storsenter synes det er en svært gledelig nyhet.

– Vi er glad for at vi har fått den løsningen. Det er bra konseptet fortsetter – det kundene har ønsket og det har fungert bra i mange år. Og vi er selvfølgelig veldig glad for å slippe stenge, sier senterleder Christin Brandt på Jessheim Storsenter.

Hun kan melde om at restauranten i dag har hatt større omsetning på dagens søndagsåpent, enn samme dag i fjor.

ERFAREN FRA BRANSJEN

Huynh har mange års erfaring fra restaurantbransjen på Jessheim. Først som eier av kinarestauranten fra 1999 til 2011, deretter som import og grossist og nå som gründer av kjeden Wok Togo med filial på Jessheim, Strømmen og Sarpsborg.

– Jeg skal bruke min erfaring og kontakter i arbeidet med restauranten fremover, sier Huynh begeistret - som foreløpig ikke har sett og besøkt restauranten etter han kjøpte den.

LES OGSÅ: - Ny måte å servere sushi på her i Norge

OVERRASKET OVER KONKURS

Den nye eieren innrømmer at han var overrasket da han så Ciao Bella var konkurs.

– De er jo en veldig bra restaurant, med fullt hus alltid. Og byen trenger et slikt sted, ikke bare kebab, hamburger og gatekjøkken. Derfor kastet jeg meg rundt og ville redde stedet, sier han.

Det har dessverre ikke lyktes EUB å få svar fra Arnulf Bjørnstad for en kommentar søndag kveld.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.