I taket i stabburet i Storgata på Jessheim henger det spekemat som i det gjorde i landhandleriene gamle dager.

Hilde Norderhaug og Geir Henriksen tenker smått - men allikevel stort. I morgen åpner de matbutikk på 16 kvadratmeter, og tilbyr varer fra småskalaprodusenter.

- Store matopplevelser kan også skapes på små plasser. Mat er en opplevelse - ikke bare penger, sier Norderhaug.

De ønsker at flere lokale bønder skal bli mer kreative og starte egen foredling.

- Vi har skaffet oss noen avtaler, men ønsker at flere tar kontakt, sier Henriksen.

Han nevner kjøtt fra Skreia og urter fra Stange, men også lokale produkter som honning fra Nordkisa og egg fra Kløfta.

- Vi ønsker oss flere lokale leverandører - så kortreist som mulig. Det må da finnes noen kreative matprodusenter i området. Vi måtte for eksempel helt til Røros for å skaffe gårds-is, sier han.

Begge har bakgrunn fra matbransjen.

- Vi er bevisste på kvalitet, og tror flere og flere blir det. Vi har fått utrolig mange positive henvendelser, sier Norderhaug.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.