Ny skole på Tynsåkjordet vil legge beslag på mer enn 40 dekar god matjord. Det har falt både Senterpartiet og SV tungt for brystet, men tirsdag fikk de med seg hele kommunestyret på å vurdere kompenserende tiltak. Det skjedde da reguleringsplanen for hele Vilberg-området kom til behandling.

- Vi beklager vedtaket om å ta dyrket mark, men nå må vi gjøre det beste ut av det, uttalte Anders Klaseie (Sp) og presenterte de rødgrønnes forslag om at kommunen skal vurdere nydyrking i samme størrelse som det som forsvinner på Tynsåk samt flytting av matjorda.

- Et veldig positivt forslag, uttalte Wenche Hoel Ulvin (H).

- Vi ønsker heller ikke å ta dyrket mark, men vi skal ha en skole som fungerer, og da handler det om nærhet til eksisterende skoler og hallbruk.

Øyvind Grønlie (MPG) viste til Fylkesmannen som har påpekt at bruk av dyrket mark er konfliktfylt og at man forutsetter at kommunen utreder alternativer. Han stemte for Klaseies matjordforslag, men mot selve planen.

Fylkesmannen kan fortsatt si nei til skole på Tynsåkjordet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.