Ullensaker Venstre lokalt og på fylkesnivå, har lenge jobbet for bevaring av Jødahlsmåsan.
I tillegg kommer snart Venstres stortingspolitiker Ola Elvestuen med et dokument 8-forslag (privat forslag som fremmes som proposisjoner og meldinger fra regjeringen, og behandles i stortingskomiteen med fagansvar) som ber om nasjonal forvaltningsplan for myrer - og selvsagt stopp på Jødahlsmåsan.

SV SPØR

- I Ullensaker og Nes har Venstre vært alene om å jobbe for dette, SV stemte sågar mot våre interpellasjoner i fjor. Men nå stiller SVs Karin Andersen spørsmål om myra på Nordkisa, til klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft, sier 3.-kandidat Stein Vegar Leidal i Ullensaker Venstre.

MÅ HINDRES

- Skal klimagassutslippene ned, må nye tiltak som øker utslippene mye, hindres. Store mengder klimagasser er lagret i myr. På Jødalsmåsan skal Felleskjøpet ta ut torv som er beregnet å gi utslipp tilsvarende 150.000 fossil-biler per år. Norge bidrar til bevaring av regnskog ute, mens i Norge er torvuttak verken konsesjonspliktig, med i klimaregnskapet eller betaler miljøavgifter.
Mener ministeren dette er god klimapolitikk, spør Anderssen.
LES OGSÅ: Naboer stoppet måsegraving

HØYT PRIORITERT

- Tiltak for å redusere utslippene fra arealbruksendringer og naturbruk spiller en viktig rolle i klimapolitikken. Klimaforliket legger blant annet vekt på skogplanting for økt lagring av karbon i skog. Også tiltak rundt forvaltning av myr blir vurdert, svarer ministeren blant annet.
- Myr er høyt prioritert, blant annet fordi våtmarker er viktige for mange arter. Norge har svært stor variasjon i myrtyper, og flere av disse er truet som følge av inngrep. Vi har mistet om lag en tredel av myrarealet på 80 år, hovedsakelig på grunn av grøfting, oppdyrking og utbyggingsformål
Når det gjelder Jødahlsmåsan er det kommunen som er myndighet etter plan- og bygningsloven. Jeg kan derfor ikke kommentere behandlingen av denne saken spesielt, svarer Sundtoft.

FORTSETTER

Leidal påpeker at Ullensaker Venstre kommer til å fortsette jobben lokalt for å bevare Jødahlsmåsan.
- Vi håper det nå synker inn hos de andre partiene i kommunen at dette er en særdeles dårlig plan. Både Karin Andersen og Tine Sundtoft ser ut til å ha en noe annen tilnærming til denne saken enn hva de lokale representantene for SV og Høyre så langt har demonstrert, påpeker han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.