Fellesnemnda for kommende Viken fylkeskommune var 4. september enstemmig da de innplasserte sju fylkesdirektører.

John Arve Eide fra Eidsvoll er en av dem. Han kommer fra jobben som fylkesdirektør for videregående opplæring i Akershus. Han har tidligere vært rektor ved Jessheim videregående skole, og også faglærer ved skolen. Eide har utdanning innen pedagogikk og ledelsesutvikling, og er utdannet snekkermester.

Også disse seks blir fylkesdirektører i Viken: Anne Skau fra Fredrikstad, fylkesdirektør for finans og administrasjon, Hilde Brandsrud fra Eidsberg, fylkesdirektør for planlegging, Knut Sletta fra Akershus, fylkesdirektør for infrastruktur, Håkon Johnsen fra Østfold fylkeskommune, fylkesdirektør for næring, Kristian Thowsen fra Bærum, fylkesdirektør for fylkesrådsleders kontor og Solveig Helene Olsen fra Moss, fylkesdirektør for kompetanse.

SOLID KOMPETANSE

– Disse fylkesdirektørene vil utgjøre en sterk ledergruppe for Viken fylkeskommune. De har bred erfaring og solid kompetanse, de vil utfylle hverandre og sørge for tverrfaglighet. Vi er trygge på at de blir gode støttespillere for de folkevalgte i Viken fylkeskommune, sier Anette Solli, leder av fellesnemnda til akershus.no.

Ganske snart setter de sju direktørene i gang arbeidet med å overta ansvaret for deler av det administrative prosjektarbeidet i Viken. De skal jobbe i spann med prosjektkontoret og hovedprosjektleder Harald Horne.

– Jeg gratulerer de nye direktørene og synes vi har fått en bukett med meget godt kvalifiserte og motiverte kandidater. Så vil jeg minne om at de som ikke nådde opp vil med sin erfaring og bakgrunn, vil være svært viktige ressurser i Viken prosessen fremover og når videre organisering og innplasseringer utarbeides, sier Harald Horne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.