• STERKE BILDER: Jonatan Abelset (18) vant kategorien «Beste kunstfoto» for sin følelsesladde fotoserie om psykisk sykdom.

Her konkurrerer 120 medieelever fordelt på tre trinn om beste produkt innenfor ulike kategorier. Den aller gjeveste prisen er Gullklumpen som hedrer elever med det aller ypperste arbeidet. Den gikk i år til Vg2-duoen Wilfred Lie og Emile Erdal for mockumentaryen «Fra russ til tinnitus».

– Det er kjempegøy å vinne. Mocumentary er nemlig en litt vanskelig sjanger som spiller på humor samtidig som det skal framstå ekte og seriøst, sier Wilfred Lie.

Stor arbeidsinnsats

Det ligger mange arbeidstimer bak prosjektene. Rundt 60 timer fordelt på en fire ukers periode.

Vinnerduoen synes begge at Gullklumpen er årets aller morsomste oppgave siden de kan velge både hvem og hva de vil jobbe med, samtidig som det er konkurranse med et stort og glamorøst prisutdelingsshow.

– Så er det jo ekstra stas om man blir nominert eller vinner, og får vist fram hva man har laget. Da får man jo en bekreftelse på at det man gjør faktisk er bra, fortsetter Wilfred.

Høy kvalitet

Leder for medielinja, Odd Johnsen, er stolt over elevene og mener arbeidene holder høy kvalitet.

– Elevene våre gjør en fantastisk god jobb, og de utgjør et spennende og kreativt tilskudd til skolen, sier Johnsen.

– Her legger skolen legger til rette for læring og arbeid innenfor sjangre som interesserer elevene.

I en fire ukers periode får elevene frihet til å uttrykke egne tanker og følelser innenfor et egenvalgt medieprodukt. Her handler det om evnen til å formidle gode historier.

– Eneste begrensning er at de må forholde seg til tema som i år var «Støy», fortsetter Johnsen.

Ut av dette kom et variert spenn av ungdommelig innhold og følelser, fra det vakre og surrealistiske til det mørke, dystre og ubehagelige.

Sterke bilder

Vg2-elev Jonatan Abelset vant årets kunstfoto med sine sterke bilder som henspiller på psykisk sykdom, vrangforestillinger og det å føle seg innesperret.

– Vi holdt på i tolv timer i slengen. Både det å finne rett locations og ikke minst riktig lyssetting tar tid, men viktig for å skape rett stemning i bildet. Det vanskeligste med kunstfoto er nok å få det ferdige arbeidet til å ligne ideen du har tenkt ut, samt formidle den på en måte slik at andre umiddelbart ser hva du har ment, sier Abelset.

LES OGSÅ: Nannestad blir realfagskommune

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.