Som kjent er det ikke dobbeltspor på Gardermobanen og Dovrebanen hele veien mellom Eidsvoll og Oslo. En liten bit mellom Eidsvoll Verk og Eidsvoll stasjoner fikk bare enkeltspor da banen ble bygd. Dette kan endres neste år, men statsbudsjettet lover ingenting.

– Det legges opp til mulig anleggsstart for to nye utbyggingsprosjekter på InterCity-strekningene i 2018: Venjar-Eidsvoll – Langset på Dovrebanen og Sandbukta-Moss-Såstad på Østfoldbanen, heter det.

Videre er 1,9 milliarder kroner av foreslått bevilgning til planlegging satt av til rasjonell fremdrift for pågående utbyggingsprosjekter og 1,9 milliarder kroner til videre planlegging av nye InterCity-strekninger, inkludert Ringeriksbanen mellom Sandvika og Hønefoss. I 2018 er det planlagt åpning av det nye dobbeltsporet mellom Farriseidet og Porsgrunn på Vestfoldbanen.

LES OGSÅ: Bygging av ny jernbanebru stenger for Skibladner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.