For å bli bygd, må Dalkrysset handelspark ha en dagligvarebutikk der. Rådmannen sier ja til en slik, og hvis politikerne i hovedutvalg for næring, plan og miljø er enige med ham i møtet i dag, kan eiendomsutvikler Tim Holmvik se etter leietakere. Men han vil ikke si hvem han har i kikkerten, hverken matvarekjede eller andre aktører.

- Det er for tidlig, men i dag er tomta regulert for byggevarer, bilrelatert virksomhet og plantesenter. Så noen av de mest sentrale nasjonale aktørene har nok funnet punktet interessant så lenge det i tillegg kommer en dagligvareaktør, sier han.

MARKEDSKAMP

Norsk dagligvarehandel kontrolleres totalt av tre kjemper:

Norgesgruppen, eier blant annet Kiwi, Meny, Spar og Joker, og omsatte for 76 milliarder kroner i 2015.

Reitangruppen, omsatte for 86 milliarder kroner i fjor, og eier blant annet: Rema 1000, Narvesen og Uno-X.

Coop-konsernet, omsatte i fjor for nær 37 milliarder kroner. Det eier Obs!, Coop Mega, Coop Prix, Coop Marked og Extra.

For EUB er det naturlig å spørre om hvem av de tre som blir den reddende engelen for Dalkrysset. Ingen andre dagligvareaktører er store nok til å bekle den rollen. Norgesgruppen sa i EUB lørdag at de ikke har planer om å etablere seg der.

VIL VELDIG GJERNE INN

Rema 1000 fikk ikke åpne butikk ved Montér, fordi politikerne sa nei til detaljhandel der.

- Skal dere inn i Dalkrysset?

- Gjerne, hvis vi får muligheten. Vi har jobbet hardt for å få etablere oss på Dal, så denne lokaliseringen er helt klart interessant. Men først må saken behandles politisk, sier etableringsansvarlig Trine Blankholm i Rema 1000-systemet.

Hun påpeker at en stor dagligvarebutikk er svært plasskrevende, og derfor passer til å ligge utenfor et sentrum.

- En slik butikk tar nesten all plass i et lite sentrum. Butikken i seg selv er stor, i tillegg kommer plass til parkering og ikke minst varelevering, sier hun.

VURDERER NØYE

- Vi vurderer etablering i Dalkrysset handelspark, og har en god dialog med utviklerne. Det er naturligvis langt frem ennå, og flere instanser skal si sitt, men vi følger nøye med på hva som skjer sør i Eidsvoll som er et interessant område for oss, sier viseadministrerende direktør Bjørn Tore Skaug i Coop øst.

Coop-butikken nede ved Dal stasjon beholdes uansett hva som skjer i Dalkrysset handelspark.

- Har dere planer om andre etableringer i Eidsvoll?

- Ingen konkrete nå, men vi vurdere muligheter løpende, påpeker Skaug.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.