Utviklingen av Nannestad sentrum engasjerer mange. Derfor var kommunestyresalen fullsatt da Nannestad kommune i samarbeid med Arkitektkontoret Gasa AS inviterte til informasjonsmøte.

NANNESTAD 2030

Arbeidstittelen for planleggiing av sentrum har vært Nannestad 2030. Ordfører Hans Thue åpnet med at han hadde fått gode nyheter da det ble kjent at Samferdselsdepartementet går inn for østre alternativ for en eventuell 3. rullebane, og at det også er en avklaring i forhold til tvangssammenslåing av kommuner.

– Det betyr at planleggingsprosessen kan få full fart igjen. Dette passer veldig godt i forhold til planlegging av framtida for Nannestad sentrum. Nå slipper vi da også å tenke på at vi kunne fått en rullebane like ved, sier ordføreren.

Bård Hagen fra Arkitektkontoret Gasa AS viste illustrasjoner og skisser og forklarte om bakgrunnen for planene som nå er ute på offentlig høring. Når områdeplanen blir vedtatt ligger alt til rette for utbyggere som da kan starte direkte med detaljregulering. Man vil dermed spare mye tid.

Det legges nå til rette for at det kan bygges mellom 500 og 600 nye boenheter i sentrumskjernen.

– SPENNENDE

Patcharaporn Ziasakul og Steinar Asdal, som bor på Ekertunet, var spente på hvilke planer man ser for seg.

– Det var kjempepositivt med dette møtet, og veldig flott å få denne informasjonen. Det var spennende å høre om planene. Vi var litt skeptiske i utgangspunktet, for vi så for oss høye bygg som ville stenge for utsikten fra vår leilighet. Jeg er vel litt mer beroliget etter å ha sett presentasjonen, sier Asdal.

Han er bussjåfør, og var også interessert i hvordan man ser for seg løsningene for kollektivtrafikken.

– Det ser ut til å være godt ivaretatt. Nå kan jeg nok berolige mine kolleger som har vært litt skeptiske, sier Asdal.

Det er satt fire etasjer som maksimum høyde på bebyggelsen. Enkelte i salen påpekte at man kanskje burde se på muligheten for å gå opp til fem eller seks etasjer. Det er også lagt inn et kjøpesenter og en miks av leiligheter og butikklokaler. Bussterminalen vil bli borte, og erstattet at flere plasser hvor busser kan stoppe og passasjeren eventuelt bytte buss. Teievegen blir en form for hovedgate.

FORNØYD

Ordføreren var svært godt fornøyd med frammøtet og engasjementet på møtet.

– Det er kjempeflott med engasjement fra både folk som bor i området og utbyggere. Vi håper å få en miks i alder for dem som skal bosette seg i sentrum. Dette vil vi utfordre utbyggerne på. Det kom mange gode innspill. sier Thue.

Høringsfrist er nå satt til 19. april, og alle som har innspill bes om sende dette inn.

LES OGSÅ: Utbygging av 535 boliger i Nannestad sentrum legges ut på høring

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.