I protesten heter det at området er tilholdssted for salamandere - og man ønsker dette vurdert.

Området ble sjekket i 2015. Utbygger bestilte en ny undersøkelse som ble gjennomført i sommer for å være helt sikre. Området er i sommer kontrollert av det uavhengige selskapet Miljøfaglig Utredning.

– Konklusjonen fra 2015 blir stående. Området har ikke egnede yngledammer for salamandere. Små salamandere er ikke rødlistet og den er vurdert til å ha en livskraftig bestand i Norge, skriver Helge Fjeldstad i sin rapport.

– De gikk gjennom hver eneste vannpytt i skogen her, med hov. Og de sveipet over hele nabolaget i samme slengen, men fant ingenting, sier Per Morten Bjørseth i Skandia Eiendom.

– Hva skjer nå?

– Fylkesmannen har tatt stilling til om klagesaken skal få oppsettende virkning, men de kan ikke se at vedtakelsen av reguleringsplanen medfører uopprettelig skade eller tap. De mener det heller ikke er umiddelbart sannsynlig at klagen vil føre frem, sier Bjørseth.

– Hva betyr det for dere?

– At vi kan videreføre prosjektet og starte arbeidene på tomten når alle tillatelser foreligger.

Eidsvoll kommune vil ha fortetting i området.

Bjørseth understreker at de legger inn et stort grøntområdet i boligfeltet.

– Dette blir fine lekeområder rett utenfor stuedøra. I tillegg dobler vi den eksisterende lekeplassen og setter inn godkjente apparater - for alle naboene. Vi har avtalt dette med velet, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.